З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Спорт » "Динамо" vs "Металіст": кияни натякають на "роботу" харків'ян із суддями

"Динамо" vs "Металіст": кияни натякають на "роботу" харків'ян із суддями

фото "Динамо" vs "Металіст": кияни натякають на "роботу" харків'ян із суддями
Після того, як сьогодні вранці в ЗМІ з'явилася заява президента харківського "Металіста" Олександра Ярославського, в якій він заявив з-поміж іншого, що "Динамо" виграло у його команди у скандальному матчі 22-го туру завдяки "дешевим трюкам", ФК "Динамо" опублікував свою відповідь.

"Сьогодні в пресі з'явилися слова президента футбольного клубу "Металіст"(Харків) Олександра Ярославського, які зачіпають честь і гідність футбольного клубу "Динамо"( Київ), є образливими для футболістів і тренерів команди, а також усіх уболівальників "Динамо". За словами Олександра Ярославського, наша команда "бере очки за рахунок дешевих трюків". Президент харківського клубу стверджує також, що "у "Динамо" вболівальників узагалі не залишиться", вдаючись до ще цілої низки образливих висловлювань.

Вважаємо за потрібне звернути увагу пана Ярославського на те, що сотні тисяч відданих і вірних уболівальників були у "Динамо" ще задовго до того, коли президент "Металіста" з'явився на світ. Більше вісімдесяти років наша команда у чесній спортивній боротьбі завойовувала свій авторитет і симпатії вболівальників, які були і будуть разом з "Динамо" і в дні великих перемог, і в дні образливих невдач.

Ми були щиро раді тому, що за останні кілька років команда "Металіст" почала показувати футбол, який дозволяє гідно суперничати з кращими командами України, завдяки чому наш чемпіонат став цікавішим і інтригуючим. В останні роки кожен матч між "Динамо" і "Металістом" очікувався як свято футболу, як суперництво двох гідних супротивників на футбольному полі.

На жаль, останнім часом у Харкові роблять все, щоб зіпсувати це свято, затьмарити суперництво команд на футбольному полі відвертими вигадками і провокаціями.

Можна пригадати минулий сезон, коли "Металіст" обіграв "Динамо" в Києві. Ніхто тоді й не подумав поставити під сумнів заслужений успіх харків'ян, хоча привід був: арбітр помилково скасував м'яч, забитий у ворота "Металіста" за правилами. Замість істерики і огульних звинувачень на будь-чию адресу, в "Динамо" проаналізували причини поразки, після чого в Лізі чемпіонів був розгромно обіграний московський "Спартак". Наступну гру команд у Харкові виграло "Динамо", після чого з боку "Металіста" пішли звинувачення на адресу арбітра, який ніби-то "допоміг" динамівцям.

Перемогу "Динамо" над "Металістом" у Кубку УЄФА, яка сталася слідом за цим, "допомогою" арбітрів пояснити вже не виходило. На старті поточного сезону "Динамо" двічі поспіль обіграло "Металіст" на його полі в іграх чемпіонату і Кубка України, причому в кубковій грі гості грали практично резервним складом. Може, це і був той самий "дешевий трюк", про який згадує Олександр Ярославський? Може, "Динамо" перемогло тоді за рахунок "підроблення та крадіжок у футболі", про яких розповів сьогодні президент "Металіста"? Чого ж він тоді мовчав?

Ніхто ж не стане називати "фальсифікацією і крадіжкою" одинадцятиметровий у ворота донецького "Металурга" в листопаді минулого року, завдяки якому "Металіст" узяв три очки. Керівник донецької команди спочатку розлютився, але пізніше втримався від обвинувачення суперника в "дешевих трюках". Нічого не говорили про "крадіжку" і наступні суперники "Металіста", у ворота яких, починаючи з того самого листопада, було призначено шість одинадцятиметрових, не всі з яких виглядали безперечними. З того часу лише двом командам вдалося виїхати з Харкова, не отримавши у свої ворота "гостьового" пенальті. Але навіть і це не допомогло у день відкриття стадіону "Металіст", коли перемогу у господарів "вкрала" скромна "Оболонь", яка теж, до речі, не уникнула одинадцятиметрового у свої ворота.

Цієї весни "дешеві трюки" (за версією Олександра Ярославського) не допомогли "Динамо" в грі проти "Закарпаття" - пенальті у свої ворота ця команда отримала якраз у грі з "Металістом".

Можна було б продовжувати, але й наведених фактів достатньо, щоб побачити явну невідповідність футбольної дійсності і заяв президента "Металіста". Програвати прикро завжди. Від програшів, в тому числі і в результаті помилок арбітрів, не застрахований ніхто. Різниця лише в тому, що одні шукають причину поразок у собі, намагаючись виправити свої власні (!) помилки, а інші звинувачують у поразках кого завгодно, крім себе. Замість того, щоб поліпшувати гру команди, заохочують провокаторів і симулянтів, за що й отримують заслужене покарання.

Будь-який європейський арбітр, про якого раптом розмріявся Олександр Ярославський, видалив би в грі "Динамо" і "Металіста" не одного гравця "Металіста", а кількох, відразу ж після того, як вони накинулися на суддю з огидною лайкою. Сповнений самоповаги президент клубу на місці Олександра Ярославського почав би з того, що зразково покарав би недисциплінованого футболіста, який підвів команду у важливому матчі. У нашому випадку порушник усіх існуючих норм футбольної й просто людської поведінки оголошується президентом свого клубу мало не героєм і, звичайно ж, "жертвою".

Якщо президент "Металіста" не обміркує висловлені ним, можливо зопалу, звинувачення на адресу "Динамо", то вже найближчим часом варто очікувати звинувачень у "дешевих трюках" керівників наступних суперників харківської команди. При нинішньому рівні гри "Металіста" приводів для цього довго чекати не доведеться.

Що ж стосується "Динамо" і динамівських уболівальників, то вони рекомендацій пана Ярославського не потребують. Вони і далі разом будуть йти до нових перемог через образливі поразки, без яких футболу не буває. Репутацію та авторитет, який чесно заробили динамівці всіх поколінь, не можна "вкрасти". А тим, хто намагається це зробити, краще спробувати виграти в досяжному для огляду майбутньому хоча б соту частину того, що вже виграло "Динамо".

Нагадаємо, скандал виник після матчу 22-го туру української футбольної прем'єр-ліги між "Динамо" і "Металістом". Суддя матчу вилучив форварда гостей Марко Девіча за відмашку, в результаті якої Тарас Михалик отримав удар по обличчю. Захисник "Динамо" не впав, зображаючи біль, а залишився стояти на ногах. Через це спочатку ніхто й не зрозумів, за що ж саме видалили Девіча (до моменту з Михаликом він за кілька секунд встиг стрибнути двома ногами в Данило Сілву і побуцатися головами з Романом Єрьоменком).

У "Металісті" вирішили, що вилучений Девіч був необґрунтовано, і подали апеляцію.
Категорія:Спорт| Перегляд:810| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.