З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 2
Гостей: 2
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » "Бютівці" пропонують запровадити податок на нерухомість, літаки, вертольоти та яхти

"Бютівці" пропонують запровадити податок на нерухомість, літаки, вертольоти та яхти

фото "Бютівці" пропонують запровадити податок на нерухомість, літаки, вертольоти та яхти
Народні депутати Андрій Павловський і Антоніна Болюра (обидва - фракція БЮТ) пропонують запровадити податок на житлову нерухомість значних розмірів, літаки, вертольоти, яхти і інші плавальні засоби, що використовуються для дозвілля, а також збільшити податок, що стягується з власників автомобілів з великим об'ємом двигунів. Це закріплено проектом закону "Про податок на окремі види майна" (№6285) від 9 квітня 2010 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Документом пропонується запровадити податок на вказані види майна з наступного бюджетного періоду. Причому податок на житлову нерухомість пропонується стягувати з юросіб при загальній площі нерухомості від 100 кв м, з фізосіб - від 300 кв м. Ставку податку автори документа пропонують встановити у відсотках від прожиткового мінімуму, встановленого на початку року за 1 кв м сукупного розміру оподатковуваного податком майна. На думку розробників проекту закону, вона варіюватиметься від 1% до 5% місячного прожиткового мінімуму на рік залежно від площі для юросіб, і від 0,5% до 5% - для фізосіб.

Від вказаного податку мають бути звільнені будівлі, що перебувають у власності іноземних установ і організацій, що посідають дипломатичний імунітет і привілеї за різними міжнародними договорами.

Ставку податку на літаки і вертольоти пропонується встановити залежно від їх маси, а на яхти та інші плавзасоби - від потужності двигунів і габаритів. При цьому ставки варіюються від 0,3 грн до 1 грн за 1 кг максимальної злітної маси для повітряних транспортних засобів, а також від 2,5 грн до 5 грн за 1 квт потужності двигуна і від 7 грн до 14 грн за 100 см довжини для плавальних транспортних засобів.

Крім того, пропонується збільшити податок на нові автомобілі з об'ємом циліндрів двигуна від 3501 куб см з 40 грн до 100 грн з 100 куб см, і з 45 грн до 120 грн з 100 куб см на аналогічні автомобілі, термін використання яких не перевищив восьми років.

Як повідомлялося, парламент 12 березня 2010 року відхилив законопроект (№2113 від 22 лютого 2008 року) Павловського, в якому він пропонував народним депутатам прийняти аналогічні запропонованим в поточному документі ставки податку на нерухомість.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує збільшити доходи бюджету в 2010 році на 5 млрд грн за рахунок збільшення ставок акцизного збору на коньяки, сигари і дорогі машини. Запровадять цього року і податок на нерухомість, який стягуватиметься лише з квартир площею понад 300 кв м. Учасники ринку не вважають, що ці ініціативи приведуть до збільшення доходів держбюджету.

7 квітня, заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко повідомила, що Кабінет міністрів паралельно з проектом держбюджету на 2010 рік подасть у Верховну Раду законопроект з податковими ініціативами. Зміни стосуватимуться підакцизних товарів і нерухомості. Податок на нерухомість становитиме, за її словами, не менш як 20 грн/кв м і платитиметься при будівництві або купівлі житла площею понад 300 кв м.

Рівень ставки акцизу на коньяк планується збільшити в поточному році на 21,4% - з 14 грн/л до 17 грн/л, а з 2011 року - до 34 грн/л. "Коньяки тепер на пільгових умовах, і ми їх просто підтягаємо до рівня оподаткування горілки – запроваджуємо норми, які були призупинені", - сказала Єфименко. Торік парламент підвищив з 2010 року акциз на коньячні вироби до 21 грн/л з поступовим збільшенням до 34 грн/л, але пізніше вирішив відмовитися від підвищення. За даними Мінфіну, частка акцизу в ціні коньяку становить 7,1%, тоді як в Росії - 18,1%, в Польщі - 19,5%.

"По автомобілях і сигарах всі ставки будуть ув'язані з цінами і питомою вагою акцизних податків в Росії, Бєларусі і Польщі", - сказала Єфименко. Джерело в Мінфіні сказало, що адвалорна ставка акцизу на сигари зросте з 69 грн до 200 грн за 1 тис шт, специфічна, - з 20% до 36%.
Категорія:Економіка| Перегляд:736| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.