З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Путін заявив, що рецесія економіки Росії закінчилася

Путін заявив, що рецесія економіки Росії закінчилася

фото Путін заявив, що рецесія економіки Росії закінчилася
Рецесія в російській економіці закінчилася, економіка країни демонструє ознаки відновлення. Про це повідомив сьогодні, 20 квітня, прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, виступаючи в Держдумі зі звітом про діяльність уряду за 2009 рік, передає "Інтерфакс-Україна".

"За офіційним прогнозом, в 2010 році ВВП країни повинен збільшитися на 3,1%. Проте є велика ймовірність, що темпи зростання будуть вищі за ці цифри", - сказав Путін.

Він повідомив, що "попередні підсумки I кварталу 2010 року вселяють оптимізм: зростання промислового виробництва в I кварталі становило 5,8%, а реальні доходи громадян зросли на 7,4%".

"Все це дозволяє нам сказати: рецесія в нашій економіці закінчилася. Це не означає, що криза закінчилася, але рецесія справді наказала довго жити", - заявив прем'єр.

Путін підкреслив, що в Росії "міцний, позитивний торговельний баланс", який становить 112 млрд доларів і найнижча за останні 18 років інфляція - 8,8%.

Причому, сказав глава уряду РФ, інфляція в Росії далі сповільнюється. "Потрібно закріпити таку тенденцію, і як мінімум вийти на рівень інфляції 5-6%", - заявив Путін.

За його словами, в Росії найнижчий серед розвинених країн обсяг державного боргу - 8% ВВП і треті в світі золотовалютні резерви.

"За останні 12 місяців ми їх ще і наростили на 64 млрд рублів. Вони становлять 448,6 млрд рублів", - повідомив глава уряду РФ.

"У 2009 році ми вирішували не лише невідкладні проблеми, а й не втрачали часу для системних перетворень. Все це дозволить нам, не знижуючи темпів, перейти від антикризового управління, від антикризового порядку денного до стійкого інноваційного розвитку", - зазначив Путін.

За його словами, в цьому полягає основний зміст роботи уряду РФ на майбутні два роки.

Як повідомлялося, падіння російської економіки за підсумками 2009 року щодо 2008 р. становило 7,9%. Обсяг ВВП Росії, за попередньою оцінкою, становив 2009 р. 39,161 трлн руб. У 2008 р. обсяг ВВП РФ у поточних цінах становить 41 трлн 256 млрд руб. Такі дані оприлюднила Федеральна служба державної статистики (Росстат).

Щодо видів економічної діяльності в минулому році, то реальний обсяг валової доданої вартості змінювався таким чином: найбільше зростання спостерігалося у сфері державного управління і забезпечення військової безпеки і обов'язкового соціального страхування - 3,2% проти 3% в 2008 р.

У галузі охорони здоров'я і надання соціальних послуг приріст становив 0,6%, тоді як в 2008 р. ВВП в даній сфері залишався на рівні 2007 р.

У решті галузей виробництва спостерігалося зниження ВВП у річному численні. Найсерйозніше знизилася валова додана вартість у галузі комунальних, соціальних і персональних послуг (-18,3%). Також значне зниження зафіксовано в будівництві - на 16,4%, галузі готельного і ресторанного бізнесу - на 15,4%, у сфері оброблювальних виробництв - на 13,9%.
Категорія:Економіка| Перегляд:729| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.