З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Проводите свій робочий день за компом? Тоді інформація саме для Вас!

Проводите свій робочий день за компом? Тоді інформація саме для Вас!

фото Проводите свій робочий день за компом? Тоді інформація саме для Вас!
Ви сидите за комп'ютером з хорошим монітором. Вашы очі втомлюються? Важливим є розташування монітора відносно очей, джерел освітлення та висота крісла.

Освітлення при роботі з комп'ютером має бути не дуже яскравим, але не можна без освітлення зовсім, ідеальний варіант - приглушене розсіяне світло.
Поставте стіл так, щоб вікно не було перед вами. Якщо це неминуче, купіть щільні штори або жалюзі, які утримають світло. Якщо вікно збоку, рішення те ж - штори, жалюзі. Можна купити козирок, одягається на монітор (такими козирками комплектують деякі професійні монітори, продають їх і окремо) або зробити його самому: візьміть картонну коробку, виріжте з неї кут і одягніть на монітор. Козирок екранує світло, контрастність зображення підвищується, передача кольору стає більш природною, очі втомлюються менше.

Екран монітора повинен бути абсолютно чистим, якщо ви працюєте в окулярах, вони теж повинні бути абсолютно чистими. Протирайте екран монітора (краще спеціальними серветками та / або рідиною для протирання моніторів) мінімум раз на тиждень, стежте щодня за кристальною прозорістю окулярів .

Розташовуйте монітор і клавіатуру на робочому столі прямо, ні в якому разі не навскоси.
Центр екрана повинен бути приблизно на рівні ваших очей або трохи нижче. Тримайте голову прямо, без нахилу вперед. Періодично на кілька секунд закривайте повіки, дайте м'язам очей відпочити і розслабитися.

Іноді зустрічаються рекомендації використовувати спеціальні окуляри, фільтри. Вони дійсно здатні підняти якийсь із показників відеосистеми, але тільки за рахунок іншого показника. Та й причини платити 200 у.о. за окуляри (хороші не коштують менше), замість того, щоб купити за ті самі гроші пристойний монітор?

Екран монітора повинен бути віддалений від очей мінімум на 50-60 сантиметрів. Якщо на такій відстані ви погано бачите зображення, виберіть для роботи шрифт більшого розміру.

Якщо короткозорість перевищує 2-4 одиниці, необхідно мати дві пари окулярів для роботи "поблизу" і "для далі".

Рівень електромагнітного випромінювання збоку і позаду монітора вище, ніж спереду. Встановіть комп'ютер у кутку кімнати або так, щоб інші люди , котрі працюють з вами не не виявлялися збоку або ззаду від монітора. Пам'ятайте про те що знаходяться в сусідній кімнаті - стіни та перегородки випромінюванню не перешкода.

Часто монітори занадто занадто низько. Людина цього майже не помічає, але щоб дивитися на монітор було зручно, доводиться нагинати голову, трохи сповзати на стільці. При цьому напружується шия, мозок гірше забезпечується кров'ю, виникають головні болі, інші неприємні наслідки. Якщо ви "сповзаєте" на стільці, то напружується спина і, проводячи в такій позі щодня по кілька годин, людина потім відчуває різноманітні нездужання. Відрегулюйте розташування монітора. Центр екрана повинен бути приблизно на рівні очей або трохи нижче, щоб ви зручно сиділи на стільці, не нагинаючи голову, не скрючівая хребет.
правильна поза при роботі на комп'ютері .
Категорія:Цікаво| Перегляд:583| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.