З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » Презентація творчості Миколи Близнюка

Презентація творчості Миколи Близнюка

фото Презентація творчості Миколи Близнюка
 Його твори окрилені красою Карпатського краю, високою духовністю гуцульського народного мистецтва, знаного на всіх континентах, насичені вірою в завтрашній день рідної української землі. І це не випадково, адже народився, живе і працює Микола Іванович в мальовничому селі Старі Кути на Косівщині, де квітнули таланти Стефаника, Черемшини, Мартовича, витав дух великого Франка, де з уст в уста через покоління передавались легенди про месника за народні кривди Олексу Довбуша.
По-різному складаються людські долі й творчі біографії: один вривається в літературу стрімко й несподівано навіть для самого себе, інший тихо й непомітно півжиття шукає своєї теми, наполегливо працює над власним стилем, щоб спалахнути колись, уже на схилі літ; дехто, гучно заявивши про себе, раптом зникає і забувається, як забувається все на світі. Для одних література стає професією, для інших – потаємним заняттям у нічні години, які лише й можна використати після денної напруженої праці для шматка хліба насушного. Добре, коли в цьому випадку за перо береться людина обдарована, з життєвим досвідом і знанням рідного й світового письменства, людина, що знає, де прикласти свої зусилля, які теми порушити, чого чекає читач.
До таких письменників належить Микола Близнюк, який заявив про себе далекого 1965 року, надрукувавши у Вижницькій районній газеті «Радянська Верховина» добірку віршів. 18-ти літній юнак одразу ж привернув увагу професійних письменників Буковини та Прикарпаття, які відзначили в його віршах свіжість, самобутність і яскраво виражений талант.
Микола Близнюк – поет з народу й поет народний. Його поетичний голос – це голос українця, голос життя – а значить, дарований Богом. Творчість Миколи Близнюка – достойний внесок у художній літопис незалежної України. Високу оцінку його поетичному обдаруванню дали лауреати Шевченківської премії Тарас Мельничук, який, до речі, був наставником нашого гостя у поетичній творчості, Василь Герасим`юк, Степан Пушик, відомі в Україні та за її межами поети Богдан Радиш, Тарас Девдюк, Іван Андрусяк.
Безпосередніми учасниками та співрозмовниками нашого гостя були люди, яких ми всі знаємо та захоплюємося їхньою творчістю. Це письменники нашого краю Євген Баран, Степан Процюк, Ярослав Ткачівський, Аделя Григорук. Теплі слова вдячності за творчість звучали з уст рідних, друзів та знайомих п. Миколи: Марії Лазарович, Дмитра Арсенича, Галини Курищук та інших. Уривки з поем  «Сонцевіри» та «Олекса Довбуш» майстерно виконали учні школи с. Старі Кути Косівського району.
Шанувальники таланту і доробку Миколи Близнюка, знаючи і цінуючи його як великого працелюба, чекають на появу нових книжок, збірок та поем.

Категорія:Культура| Перегляд:916| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.