З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » В цей день » Православні відзначають третє за значимістю свято - Благовіщення Пресвятої Богородиці

Православні відзначають третє за значимістю свято - Благовіщення Пресвятої Богородиці

фото Православні відзначають третє за значимістю свято - Благовіщення Пресвятої Богородиці
Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне з 12 головних церковних свят, третє за значенням після Великодня і Різдва Христового.

Перші відомості про Благовіщення відносяться до 560 року, коли імператор Іустиніан вказав дату святкування Благовіщення - 25 березня (7 квітня за новим стилем). Католики святкують Благовіщення 25 березня.

За переказами, в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марії про те, що Господь обрав її бути Матір'ю Божою. Янгол з'явився в будинок праведного Йосифа, коли Марія читала Священне Писання, і сказав: "Радуйся, благодатна! Господь з тобою! Благословенна ти між жонами".

Далі янгол повідомив, що Марія народить сина і має назвати його Ісусом. Марія відповіла, що вона раба Господня і хай буде так, як хоче Бог.

Слово "Благовіщення" означає добру, радісну звістку про те, що почалось звільнення роду людського від гріха і вічної смерті. В церкві цього дня святять проскури, а господарі в Україні випускають із хлівів тварин, щоб чули весну. Також цього дня було заведено відпускати птахів на волю. Ця традиція символізує звільнення душі від гріхів і святість помислів у таке світле свято.

Благовіщення вважають святом весни і загального благоденства в природі. У цей день дівчата біля церкви танцюють перший весняний хоровод - "кривий танець".

Цього року Благовіщення припадає на Великий піст. Але його важливість і значимість дають невеликі послаблення. Наприклад, в меню можна додати рибну страву.

У це свято особливо грішно працювати на землі. Ось на Благовіщення Господь "благословить усяке дихання" і можна розпочинати роботи в полі, все буде добре рости, квітнути й колоситися.

За народними прикметами, якщо на Благовіщення йде дощ - буде врожай на жито і горіхи, рік буде грибним, а рибалки сподіваються на вдалий улов риби. А якщо дівчина, йдучи по воду, знайде квітучий первоцвіт (пролісок) - цього ж року вийде заміж.

Також вважається, що яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.

Зазначимо, що у 2010 році через ранній Великдень (4 квітня) Благовіщення припадало на Світлу седмицю.
Категорія:В цей день| Перегляд:660| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): 7 квітня, велике свято, свято, благовіщення, Благовіщення Пресвятої Богородиці, Православні
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.