З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Польща хоче відкрити в Україні низку візових центрів

Польща хоче відкрити в Україні низку візових центрів

фото Польща хоче відкрити в Україні низку візових центрів
Міністерство закордонних справ Польщі планує створити в Україні візові центри. Як передає УНІАН, МЗС оголосило тендер з вибору такої компанії-посередника, претенденти можуть подавати заявки до 5 липня 2011 року.

Міністерство хоче створити спеціальні "Пункти прийому візових заявок" (ППВЗ) щонайменше у чотирьох містах: Львові, Івано-Франківську, Донецьку та Дніпропетровську. Крім того, компанії можуть пропонувати аналогічні послуги в інших містах, як у тих, де вже працюють консульства Польщі, так і в тих, де їх немає.

За оцінками польської влади, послугами візових центрів у Львові за рік може скористатися близько 100 тисяч осіб, по 4 тисячі у Дніпропетровську, Донецьку та Житомирі, по 30 тисяч у Рівному та Тернополі. Через центри в Івано-Франківську та Хмельницькому польські візи можуть щорічно отримувати 25 тис та 11 тис українців відповідно.

Претендент на створення ППВЗ, серед іншого, повинен мати досвід прийому щонайменше 7 тис візових заявок за правилами Шенгенської угоди за останні три роки, вплатити заставу у розмірі 250 тис грн та володіти коштами або підтвердженою можливістю скористатися кредитом на суму 500 тис грн.

МЗС Польщі в умовах тендеру також зазначає збереження можливості для громадян України подавати заявки на отримання віз безпосередньо в одне із семи польських консульств: у Києві, Вінниці, Львові, Луцьку, Одесі, Харкові та Сімферополі.

Зазначимо, що торік польські консульства в Україні видали понад 450 тисяч віз, 250 тисяч з яких видало консульство у Львові. Польща видає найбільше віз українцям серед усіх 26-ти держав Шенгенської зони.

Раніше повідомлялося, що Польща готує значне зниження ціни візи для українців вже найближчим часом. Про це сказав маршалок Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич. Він також висловив переконання, що головування Польщі в ЄС буде "особливо хорошою нагодою для підтримки прагнення України до інтеграції в ЄС".

Нагадаємо, Україна і Європейський Союз вважають своїм основним пріоритетом у відносинах на 2011 рік переговори щодо Угоди про асоціацію. У лютому польський президент Броніслав Коморовський пообіцяв Україні стратегічне партнерство і спільну дорогу в Європу.

У той же час в МЗС України переконані, що скасування віз з ЄС на час проведення в Україні Євро-2012 залежить від внесення змін до Шенгенського візового кодексу, зокрема, щодо спільного митного і прикордонного контролю, прогресу в "безвізовому" діалозі Україна-ЄС і від домовленостей, яких буде досягнуто на переговорах із Польщею.
Категорія:Економіка| Перегляд:789| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): візовий центр, Україна, віза, відкриття, Польща
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.