З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Польща готує "чорний список" білорусів, яким не видаватиме візи

Польща готує "чорний список" білорусів, яким не видаватиме візи

фото Польща готує "чорний список" білорусів, яким не видаватиме візи
Міністерство закордонних справ Польщі планує скласти "чорний список" білоруських громадян, причетних до переслідування представників польської меншини у Білорусі, яким не видаватиме польські візи. Про це повідомляє агентство РАР із посиланням на джерела у МЗС Польщі, передає УНІАН.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на спільній зі своїм білоруським колегою Сергієм Мартиновим прес-конференції у Варшаві пов'язав підтримку поляками білорусів у Європейському Союзі з дотриманням прав у країні польської меншини.

Водночас, Мартинов заявив, що влада Білорусі не порушила прав поляків, забираючи Дім поляків у місті Івенець. Він назвав цей інцидент непорозумінням всередині однієї організації – Союз поляків Білорусі, у який білоруська влада не буде втручатися.

9 лютого Міністерство закордонних справ Польщі звинуватило Білорусь у репресіях, а також відкликало для консультацій свого посла в Білорусі. Приводом для цього стали події у білоруському місті Івенець (Мінська область), де співробітники силових структур зайняли будівлю польської громади - Польський дім.

8 лютого у Польському домі, що належить невизнаному владою Союзу поляків Білорусі (СПБ), з'явилися співробітники міліції і судові виконавці. Вони видворили активістів, що були у будівлі, і приступили до опису майна.

На якій підставі діяли судові виконавці, невідомо. Представник СПБ, журналіст Анджей Почобут заявив, що "ніякого рішення суду не було".

Попередній конфлікт навколо Польського дому в Івенці стався наприкінці січня. Тоді альтернативний (лояльний властям) Союз поляків спробував провести там з'їзд, щоб змістити голову місцевого відділення невизнаного СПБ Терезу Соболь. Десятки активістів непідконтрольного властям Союзу поляків, що прямували до Івенця, були затримані.

Союз поляків Білорусі був розколотий у 2005 році. Частина його, лояльна владі, є офіційно визнаною. Активісти невизнаного СПБ на чолі з Анжелікою Борис заявляють, що зазнають переслідувань з боку силових структур.
Категорія:Новини світ| Перегляд:883| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.