З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Пиво винайшли жінки?!

Пиво винайшли жінки?!

фото Пиво винайшли жінки?!
Британський історик та письменниця Джейн Пейтон, 48, стверджує, що саме жінки створили пиво і тисячі років лише їм дозволяли працювати у броварнях та пити цей напій.

Сьогодні пиво здебільшого асоціюють з чоловіками, що підтримується масовою культурою. Вона створила таких персонажів, як Гомер Сімпсон, який є втіленням чоловіка, що любить пиво.

Але міс Пейтон стверджує, що ще 200 років тому пиво вважалося напоєм, який споживали жінки на роботі. Лише після того, як його почали пити чоловіки заради забави, воно почало вважатись чоловічим напоєм. Авторка провела велике дослідження походження напою для своєї нової книги, і виявила на свій подив, що протягом століть пиво згадується поруч із жінками.

Майже 7000 років тому в Месопотамії і Шумері жінки були єдиними, кому дозволялось варити напій або відкривати шинки. Майже в усіх давніх суспільствах пиво вважалось даром богині-жінки.

Між восьмим і десятим століттями нашої ери Європу завойовують вікінги, яким варили міцне пиво їхні жінки. У германських країнах жінки залишались єдиними броварями, і все обладнання для виготовлення напою за законом належало винятково їм.

У стародавній Фінляндії створення пива також приписується слабкій статі, трьом жінкам, що змішали слину ведмедя та дикий мед для виготовлення напою.

В Англії жінки традиційно варили ель удома. Вони були відомі як "брюстерз", або "елеві дружини", а продаж напою був вагомим джерелом доходу для багатьох родин. Він швидко став важливим продуктом харчування, і навіть королівська родина дозволяла собі цей смачний напій. Королева Єлизавета I, як і більшість людей того часу, споживала пиво на сніданок та за будь-якої іншої нагоди.

Проте наприкінці XVIII ст., з настанням промислової революції, з'явились нові способи виготовлення пива. Натомість, відсоток жіночої праці почав знижуватись, і згодом, усі забули про походження напою.

"Я знаю, люди будуть просто приголомшені, коли дізнаються про цю історію. Але зможуть подякувати жінкам за пиво", - каже Джейн.
Категорія:Цікаво| Перегляд:1004| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.