З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Північний потік зменшить транзит газу через Україну

Північний потік зменшить транзит газу через Україну

фото Північний потік зменшить транзит газу через Україну
Близько 20 мільярдів кубометрів газу, які в даний час поставляються транзитом через Україну в напрямку Чехії та Німеччини, будуть постачатися по "Північному потоку". Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер в Брюсселі.

"Ви ж все, дорогі друзі, розумієте" - погодився він з розрахунками агентства, щодо перенесення транзитних обсягів, передає "Інтерфакс-Україна".

Міллер підтвердив, що мова йде приблизно про 20 мільярдів кубометрів газу на рік (це майже відповідає щорічному транзиту російського газу через Україну по ужгородському напрямку в Чехії та Німеччини).

Тим часом, вартість будівництва газопроводу "Південний потік"оцінюється в 15,5 млрд євро, з них 10 млрд євро буде направлено в морську частину і 5,5 млрд євро - в сухопутну. Про це йдеться в презентації проекту, який у середу "Газпром" та російські чиновники представили Євросоюзу.

Глава "Газпром експорту" Олександр Медведєв уточнив журналістам, що остаточно цифра капзатрат буде зрозумілою за підсумками ТЕО, але "оцінка на цьому рівні".

Також повідомляється, що Єврокомісія підтримуватиме проект будівництва газопроводу з Росії до Європи "Південний потік". Про це заявив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер в ході презентації проекту в Брюсселі.

"Ми будемо підтримувати "Південний потік". Єврокомісія не буде нав'язувати ніяких бюрократичних перепон і нормативних вимог", - сказав він. Еттінгер зазначив: "Ми усвідомлюємо значимість "Південного потоку" як для Росії, так і для Європи як способу диверсифікації поставок".

У той же час він зазначив, що "Євросоюз хотів би безпосередньо отримувати газ в каспійських державах". Крім того, Еттінгер виступив за скасування експортного монополії "Газпрому" в Росії.

"Хотілося б прийти до світу без бартеру і меж, в якому б були виключені експортні монополії", - сказав він.

Раніше повідомлялось, що введення в експлуатацію першої нитки "Північного потоку" (Nord Stream) призведе до недоотримання Україною потенційного прибутку у розмірі 770 млн дол на рік. Таку думку висловив генеральний директор Фонду національної енергетичної безпеки РФ Костянтин Симонов (Росія).

Категорія:Економіка| Перегляд:704| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Україна, ГАЗ, кубометри, транзит газу, 20 млрд, Північний потік
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.