З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Письменниця Оксана Забужко радить Януковичу зрозуміти, що Україна - не Донбас

Письменниця Оксана Забужко радить Януковичу зрозуміти, що Україна - не Донбас

фото Письменниця Оксана Забужко радить Януковичу зрозуміти, що Україна - не Донбас
Не дивлячись на те, що Янукович прийшов до влади завдяки підтримці російськомовного населення південного Сходу України, йому необхідно залишити у минулому розподіл країни на "свою" і "чужу", пам'ятаючи про те, що він – президент всієї країни, а не тільки Донбасу, заявили в своєму коментарі голова Національного Союзу театральних діячів Лесь Танюк і письменниця Оксана Забужко, передає Gazeta.ua з посиланням на "Дзеркало тижня".

"Янукович прийшов до влади за підтримки переважно російськомовного населення України. І йому потрібно залишити в минулому умовний поділ України на свою і чужу. Заради державних інтересів. Хоч би що йому радили, він зобов’язаний підтримувати Україну — розумну, мислячу, сучасну. А інакше весь цей "шлях нагору" — безглуздий", - вважає Лесь Танюк.

На думку Оксани Забужко, особливу увагу новообраному президентові необхідно звернути на культурну політику, яку адекватно сприймали б не тільки жителі Донбасу, але і решта українців.

"У плані культурного меседжу — для його (Януковича) подальшої культурної політики — хотілося б сказати ось що... Янукович — не президент Донбасу, Україна — не Донбас. Не тільки Донбас... Тепер — це вже не "агітаційний" простір, - підкреслює Оксана Забужко. - При цьому, нагадаю, у нього найнижчий рівень легітимності за всю історію. І кожен його подальший крок розглядатиметься крізь "оптику"

Разом з тим, письменниця упевнена, що передвиборні тези про російську мову як про другу державну так і залишаться деклараціями.

Зазначимо, нещодавно Оксана Забужко презентувала свій новий роман "Музей покинутих секретів". Як зазначила Забужко, новий роман - це родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004 року.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:954| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.