З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » Під крилами визвольних дум: дивізія „Галичина”

Під крилами визвольних дум: дивізія „Галичина”

фото Під крилами визвольних дум: дивізія „Галичина”
В боротьбі українського народу за державну незалежність Галичині неодноразово доводилось відігравати провідну роль. Важко оцінити велич того внеску, який зробили наші краяни в утвердження України як незалежної демократичної держави.

Українська дивізія „Галичина” – це особливе за часів Другої світової війни військове формування у складі німецького війська.
 Виникло воно як наслідок того соціально-політичного стану, що мав місце в Західній Україні у період від осені 1939 р. – з часу її окупації радянськими військами до літа 1943 р., коли власне і було створено дивізію.

 І хоча вона не була повноцінною армією, мала не тільки мілітарне, але й політичне значення.
Адже в недалекому майбутньому дивізійники стали ядром національних Збройних сил – Першої дивізії Української Національної Армії.

Книги, представлені на виставці, з’ясовують питання виникнення Української дивізії „Галичина”, розповідають про її бойовий шлях, навчання вояцтва, командування і перехід до Української Національної Армії („Українська дивізія „Галичина”: матеріали до історії”, В. Сірський „УПА й дивізія „Галичина”: факти й фантазія”, В.-Д. Гайке „Українська дивізія „Галичина”: історія формування і бойових дій у 1943-45 роках” тощо); пропонують поринути у спогади вояків дивізії (П. Грицак „Вежі і кулемети”, С. Мединський „Дивізійними стежками”, Р. Висоцький „Спогади дивізійника”, В. Верига „Під крилами визвольних дум”); мовою світлин відображають долі дивізійників та шлях, який вони пройшли („Українська дивізія „Галичина”: історія у світлинах від заснування у 1943 р. до звільнення з полону 1949 р.” та ін.).
Категорія:Культура| Перегляд:1159| Додав:finna |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.