З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » Передостання партія меланжу завантажена і готова до відправки з Прикарпаття

Передостання партія меланжу завантажена і готова до відправки з Прикарпаття

фото Передостання партія меланжу завантажена і готова до відправки з Прикарпаття
Сьогодні з бази зберігання компонентів ракетного палива, що знаходиться у селищі Ценжів Івано-Франківської області було закачано та підготовлено до транспортування черговий ешелон з меланжем.

 - Сьогодні здійснюється вже четверта відправка меланжу з Прикарпаття, зазначив заступник командувача оперативного командування з логістики – начальник логістики Західного Оперативного Командування генерал-майор Сергій Ніколаєв. – Наприкінці червня ми плануємо провести останню відправку.

Всього на складі в Ценжеві зберігалось до початку вивозу на утилізацію 2 тисячі 200 тон окислювача ракетного палива. Сьогодні було закачано 490 тон меланжу і після цієї відправки залишок складатиме 480 тон. Загалом на Україні зберігалось після розпаду Радянського союзу 16,5 тисяч тон цього небезпечного окислювача. Зараз з території держави за сприяння ОБСЄ вже вивезено понад дві тисячі тон меланжу.

За весь час проведення робіт з перекачки та транспортування меланжу не було зафіксовано жодних порушень екологічної безпеки. Особовий склад бази зберігання поставився до виконання завдань з великою відповідальністю. І хоча попередні відправки були у складних метеоумовах люди впорались з поставленими завданнями.

- Ми завжди готові до того, що може виникнути якась нештатна ситуація, - говорить генерал-майор Сергій Ніколаєв.

 – Чи то перекачці окислювача, чи то під час його транспортування до місця утилізації. Однак ще нір азу нічого не трапилось. Ні зі сторони екологів, ні з боку працівників залізниці ми не отримали жодного зауваження. Всі цистерни перед кожною відправкою проходять відповідний контроль та сертифікацію. Звичайно виникали деякі неполадки. Але це були дрібниці, які виявлялись та усувались власне перед початком робіт. Зараз існує певна проблема рекультивації земель бази. І головне питання тут виникає на території складів де зберігалось власне ракетне паливо - гептил.

Його остання партія покинула Прикарпаття у 2001 році. Залишились ємкості де воно зберігалось і які власне потрібно утилізувати. Однак військові обіцяють не покинути все напризволяще. Орієнтовно для цього потрібно 4-5 мільйонів гривень. Після цього всі землі військового містечка передадуться селищній раді села Майдан. Для того щоб налагодити нормальне життя для людей які залишаються жити на території містечка селищній раді буде надана державна субвенція в розмірі 5 мільйонів гривень.

 - Я повністю задоволений ходом робіт з завантаження та вивезення меланжу, - наголосив представник ОБСЄ, проектний менеджер проекту «ОБСЄ –Україна» з утилізації меланжу Метью Герцен. – Ми не мали проблем ні з плануванням ні з реалізацією проекту. Позитивне враження залишив високий професіоналізм Українських військових. Потрібно зауважити, що хід робіт по вишенню меланжу з України знаходиться на постійному контролі у керівництва ОБСЄ.

- ОБСЄ допомагає Україні усунути гостру загрозу, яку становить меланж як токсична речовина для безпеки. До літа з Ценжіва буде вивезено більш ніж 2 тис. тон меланжу, які там зберігались, що поліпшить безпеку для усіх жителів цього густонаселеного району, - зазначив Генеральний секретар ОБСЄ Марк Перрен де Бришамбо. - Виконання проекту відбувається без перешкод та проходить за планом, і екологічна безпека та дотримання якості робіт залишаються найважливішими пріоритетами. - Обласна влада Івано-Франківської області повністю підтримує дії військових, - підкреслив перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плавюк.

– Після його вивезення встане питання на баланс житлового фонду. Однак всі ці роботи будуть проведені лише після фінансування державних субвенцій.

 - Я рахую, що спільно з адміністрацією ми вирішуємо що будемо робити з площею 49,5 гектарів землі, - сказав сільський голова села Майдан Тарас Вірстюк. - до нас вже звертались підприємці, яку хочуть побудувати тут і підприємства і оздоровчі комплекси. Та ми ще не визначились. Адже спочатку потрібно вирішити питання житлового фонду. Бо потрібні кошти. Ми зараз готуємо кошториси. - Зараз залишається на території Прикарпаття ще 480 тон меланжу, який буде вивезено під час останнього транспортування, - сказав командувач Західним оперативним командуванням генерал –майор Юрій Думанський.

 – Особовий склад який працює з відвантаження та транспортуванню меланжу підготовлений. Працювати вони вміють. Отож я переконаний, що все пройде на високому рівні.

 

Підполковник Тарас Грень,

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:1096| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.