З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Передноворічні ціни

Передноворічні ціни

фото Передноворічні ціни
Хоча  погода за вікном більше схожа на весну, завтра  ми зустрінемо Новий 2012 рік. Наразі про свято більше нагадують новорічні декорації, черги на ринку та  до кас супермаркетів, а  також передсвяткові затори на дорогах - всі поспішають скупитись.  Більшість господинь вже склали або складають список продуктів, за допомогою яких вони порадують  своїх близьких та  гостей. Скільки коштують в Івано-Франківську продукти?  На відміну від західних  країн, де перед святами покупців заохочують знижками, у нас ціни, як правило, піднімають.  Цьогоріч більшість продуктів  на Івано-Франківському центральному ринку на свята значно  не подорожчали.

Дорогими залишаються яйця від 1 до 1,20 за штуку. Оскільки вони потрібні  для приготування багатьох страв, витрати на них складуть значну частину бюджету. Та все ж стрибок у ціні відбувся близько місяця тому, тож передноворічним ажіотажем не пов'язаний.

Для приготування м’ясних страв телятину можна придбати за ціною від 60, свинину від 45 , печінку телячу – 50 грн.\кг. Задоволення не з дешевих, особливо для незаможних людей. Проте, як стверджують фахівці, а тиждень новорічних свят українці з'їдають 40-денну норму м'яса, від якої вони відмовляються на період посту перед Різдвом. Маленьких поросят для запікання на ринку не знайти, продавці радять їхати у райони. Там молочне поросятко обійдеться від 350 до 600 грн.

Тим хто схоче  побалувати себе птицею - куркою, індичкою, качкою або гускою, теж доведеться викласти чималу суму.  Ціни  залежать від розміру та ,як завжди, можна торгуватись. Домашня курка обійдеться від 50грн. , качка - 120-140, гуска-від 140, індик від 150 до 280 гривень, за великого, близько 5 кілограмів, птаха.

В вибір кроликів або зайців на ринку великий. Вартість – від 175 гривень.

Ціни на  рибу, наприклад, коропа або теж не сильно зросли -30 грн.\кг, а форель, лосось, сьомга – традиційно залишаються дорогими.

Свіжі салати, як наприклад, салат зі помідорів і огірків, або грецький, в зимовий час дешевими не бувають: адже ціна на помідори та огірки - по 20 грн.за кг, перець – по 30 .

Фрукти залишились на своїх позиціях: лимони-12-15  грн./кг, мандарини - 13-18 грн./кг, апельсини -15 грн./кг, грейпфрути-20 грн./кг,  та банани – 11 грн./кг. Як стверджують продавці, у свята українці споживають близько шістдесяти відсотків мандарин від річного обсягу закупівель. Здорожчала хурма, з 20-26 до 26-30   грн./кг
Категорія:Економіка| Перегляд:868| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.