З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Пакистан сподівається на відновлення широкоформатного діалогу з Індією

Пакистан сподівається на відновлення широкоформатного діалогу з Індією

фото Пакистан сподівається на відновлення широкоформатного діалогу з Індією
Ісламабад розраховує, що запланована на 25 лютого зустріч заступників міністрів закордонних справ Індії та Пакистану допоможе відновити широкоформатні переговори про рішення складного комплексу двосторонніх проблем. Про це повідомляють в суботу пакистанські телеканали з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра країни, передає РИА "Новости".

"Пакистанська сторона має намір підняти всі основні проблеми і переконати Індію в необхідності їх термінового вирішення через відновлення переговорного процесу", - наводять телеканали заяву канцелярії пакистанського прем'єра Юсуфа Раза Гілані.

25 лютого заступник міністра закордонних справ Пакистану Салман Башир зустрінеться в Нью-Делі з індійською колегою Нірупамою Рао. Обидві сторони вже підтвердили, що згодні з цією датою зустрічі. Проте, як зазначають ЗМІ обох країн, поки не зрозуміло, чи призведе вона до відновлення широкоформатного переговорного процесу, який був перерваний більше року тому після терактів в індійському мегаполісі Мумбаї.

Ісламабад вважає, що необхідно повертатися до переговорів, щоб знайти шляхи вирішення застарілих прикордонних суперечок, проблеми розділу води річок, що живлять басейн річки Інд, питання розвитку торговельних зв'язків, повідомляють пакистанські ЗМІ.

Індія до недавнього часу заявляла, що погодиться на повномасштабний діалог, лише коли Ісламабад на ділі продемонструє готовність протистояти транскордонному тероризму і "зробить реальні кроки для боротьби з терористичними антиіндійскими угрупованнями", що окопалися на пакистанській території.

Широкоформатний діалог між Індією і Пакистаном про нормалізацію відносин перервався після терористичної атаки на індійський мегаполіс Мумбаї 26 листопада 2008 року. Тоді група терористів, які прибули, за даними слідства, з Пакистану, розстрілювала людей на вулицях, у кафе, на вокзалі, а після цього засіли в п'ятизіркових готелях і дві доби чинила опір спецназівцям.

В результаті нападу загинуло близько 180 осіб, більше 300 людей отримали поранення. Індійська влада дала зрозуміти, що, на їх думку, терористичний напад був ретельно спланований в Пакистані.

Перші переговори з моменту нападу бойовиків на Мумбаї в листопаді 2008 року лідери Індії та Пакистану провели лише влітку наступного року.

Сучасні Індія і Пакистан з'явилися на карті світу, коли Британська Індія, отримавши в 1947 році незалежність, розпалася на дві держави за релігійною ознакою. З тих пір відносини між двома частинами колись єдиної країни залишалися напруженими. Індія і Пакистан тричі воювали один з одним і мають один до одного територіальні претензії.

У 2004 році Нью-Делі й Ісламабад почали перший за багато років широкоформатний діалог про нормалізацію двосторонніх відносин, який зараз не розвивається.
Категорія:Новини світ| Перегляд:969| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.