З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » Організатори фестивалю Бандерштат погрожують владі голодуванням

Організатори фестивалю Бандерштат погрожують владі голодуванням

фото Організатори фестивалю Бандерштат погрожують владі голодуванням


Організатори щорічного всеукраїнського фестивалю альтернативної музики та сучасного мистецтва Бандерштат-2010 погрожують влаштувати голодування, якщо фестиваль позбавлять фінансування.

Оргкомітет Бандерштата оприлюднив відкритого листа на ім'я волинської влади. У листі повідомляється, що в травні 2010 року в місті Луцьк стартувала підготовка до фестивалю Бандерштат-2010, який цього року має відбутися з 7 по 8 серпня на території Музею сільського господарства Волині у Рокині. Організатор фестивалю - молодіжна організація Національний Альянс.

30 червня на черговій сесії Волинської обласної ради депутат облради і керівник оргкомітету з проведення фестивалю Ігор Гузь озвучив потребу в фінансовій підтримці заходу з боку влади. Голосуванням депутатів обласної ради було прийняте рішення про виділення з коштів управління у справах сім'ї, молоді та спорту суми, у розмірі 40 000 грн. для проведення Бандерштата-2010.

Проте 14 липня на зустрічі членів оргкомітету фестивалю та голови управління у справах сім'ї, молоді та спорту Микола Зайченко заявив, що не буде фінансувати фестиваль, повідомили організатори Бандерштата-2010.

"Закликаємо Вас, пане Климчук, вплинути відповідним чином на вирішення цього питання, не давши зірвати унікальний для України фестиваль, який став в останні роки однією з найбільш цікавих візитних карток нашого регіону. Зміна політичної влади не повинна відобразитися на ставленні волинської влади до принципового для Волині питання національної честі та гідності ", - йдеться в листі оргкомітету фестивалю.

"У разі відсутності підтримки облдержадміністрацією фестивалю оргкомітет перейде до наступних дій: вимога звільнення від своєї посади Зайченка М.А. та організація піаркампанії серед лучан Геть Зайченка від влади!, Організація одноденного голодування прихильників фестивалю під стінами ОДА; подання заявки на проведення Бандерштата на Київській площі міста Луцька ", - заявили автори повідомлення.

Варто зазначити, що це далеко не єдиний фестиваль, який опинився на межі зриву за останні півроку. Так, наприклад, у квітні в Харкові через відсутність фінансування був зірваний V Міжнародний конкурс виконавців на українських народних інструментах імені Гната Хоткевича, у якому беруть участь понад 100 осіб зі всього світу. При цьому про скасування фестивалю стало відомо за два дні до його відкриття.

Пізніше, правда, в Мінкультури заявили, що захід не скасовували, а перенесли на листопад 2010 року.

Під загрозою зриву опинилося ще одне культурне свято - фестиваль української музики та театру ГогольFest - київський музейний комплекс Мистецький арсенал, у якому повинен був відбутися фестиваль, закрили на ремонт. Проте пізніше організатори фестивалю повідомили, що ГогольFest, хоч і в зміненому форматі, але все ж таки відбудеться - 4-12 вересня на кіностудії ім. Довженка, керівництво якої погодилося допомогти фестивалю.
Категорія:Культура| Перегляд:694| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.