З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Опозиція хоче визначити ліміт на авіаперельоти та залізничні поїздки депутатів за держкошт

Опозиція хоче визначити ліміт на авіаперельоти та залізничні поїздки депутатів за держкошт

фото Опозиція хоче визначити ліміт на авіаперельоти та залізничні поїздки депутатів за держкошт
Партія "УДАР" виступає за обмеження низки депутатських пільг, наголошує лідер політсили Віталій Кличко, передає прес-служба УДАРу.
 Так, за його словами, має бути введено ліміт на авіаперельоти та залізничні поїздки депутатів за державний кошт, більше того, "необґрунтовані преференції" взагалі має бути скасовано.

У 2012 році, тимчасово відмовившись від пільг, народні депутати заощадили щонайменше 55 млн грн із бюджету. "Якби така відмова була не тимчасовою, Україна отримала б сотні мільйонів гривень, яких так бракує на соціальні виплати", - вважають в УДАРі.

"Депутати та чиновники мають жити за такими самими правилами, за якими живуть усі інші громадяни в країні, які власне цих депутатів й обирають. І ми сподіваємося, що колеги з опозиції підтримають такі ініціативи УДАРу", - наголосив Кличко.

"Ударівці" не просять держквартир, але іногороднім можуть знадобитися номери в готелі

Жоден із народних депутатів, обраних до Верховної Ради від партії "УДАР", не звертався і не звертатиметься із заявою про отримання державної квартири, заявив лідер партії Віталій Кличко.

У Київраді Кличко наголосив, що такою є позиція партії, вона була й раніше.

Водночас, за його словами, УДАР подав до Верхової Ради інформацію про іногородніх депутатів, яким може знадобитися проживання в готелі на час роботи в парламенті.

"Ми в парламенті вимагатимемо оприлюднити списки тих депутатів Верховної Ради шостого скликання, які отримали службові квартири від держави й приватизували їх. Це ганебно. Працював цей парламент не в інтересах країни, не в інтересах людей, а лише виконуючи розпорядження влади та в гонитві за різними преференціями і благами", - наголосив Кличко.

Він упевнений, що такої ситуації в новому парламенті бути не повинно.

Як повідомлялося, голова регламентного комітету Верховної Ради VI скликання, представник Партії регіонів у підготовчій депутатській групі з організації роботи нового парламенту Володимир Макеєнко заявив про те, що близько 180 новообраних народних депутатів написали заяви про їхнє розміщення в Києві.

"Близько 180 депутатів треба розселити. Наш готель, по-моєму, витримає 85... Потрібно, щоб робоча група почала працювати, й та підгрупа, яка займатиметься розселенням, чітко бачила і знала, скільки депутатів, які депутати і які в нас можливості", - сказав Макеєнко.

При цьому він зазначив, що такого напливу заяв від депутатів "не було ніколи".

Згодом Леонід Ємець, обраний від опозиції до Верховної Ради в 221-му одномандатному окрузі, заявив, що народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" ухвалили рішення не просити бюджетних квартир у Києві.

"Свобода" теж не претендує на державні квартири

Народні депутати від ВО "Свобода" не претендуватимуть на квартири у Києві. Про це заявив "свободівець" Андрій Мохник, передає Тиждень.ua.

"Є житло, яке залишається в депутата після завершення його повноважень. Про це взагалі мова не йде", - зазначив Мохник.

За його словами, натомість депутати від "Свободи" претендують на місця у готелі Верховної Ради. "Наскільки я знаю, у нас 27 депутатів, які є іногородніми. Відповідно, ми говоримо про те, що вони будуть забезпечені номерами в готелі "Київ", який є готелем Верховної Ради і у якому передбачені номери для народних депутатів", - зазначив Мохник.

Парламентар підкреслив, що в нинішній ситуації це є нагальна потреба для виконання повноважень. "Це житло на час виконання депутатом його повноважень, а не апартаменти, для того щоб він забирав сім’ю і переселявся в Київ", - додав Мохник.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:781| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.