З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Оператори почнуть відключати наші не ідентифіоквані телефони

Оператори почнуть відключати наші не ідентифіоквані телефони

фото Оператори почнуть відключати наші не ідентифіоквані телефони
Чотири з п'яти операторів мобільного зв'язку встановили обладнання, що дозволяє відключати абонентів, які користуються нелегальними телефонами, повідомили в Держцентрі радіочастот. Але без участі останньої компанії - "МТС-Україна" - відключення не розпочнуться, тому їх термін переноситься на кінець року. Крім того, досі не знято юридичних перешкод для відключень, кажуть оператори, пише "КоммресантЪ-Украина".

Чотири оператори мобільного зв'язку вже встановили обладнання, що дозволяє відключати від мережі мобільні термінали з незареєстрованими в Держцентрі радіочастот IMEI-кодами (ідентифікаційний номер, що надається виробником), повідомив начальник Держцентру Павло Слободянюк. За його словами, відключення нелегальних телефонів розпочнеться одразу після того, як п'ятий оператор завершить установку устаткування.

"Крайній термін установки - 1 грудня, не виключено, що оператор впорається і раніше", - уточнив він. Таким чином держава має намір боротися з нелегальним імпортом телефонів у країну.

Терміни відключення абонентів, що користуються нелегальними телефонами, переносилися вже кілька разів унаслідок технічної неготовності операторів. Ще в листопаді 2009 року оператори повинні були почати розсилати SMS-повідомлення абонентам з попередженням про відключення, а 16 лютого цього року почати їх відключення.

Система запрацює лише після того, як необхідне устаткування встановлять усі оператори, каже член Нацкомісії з питань регулювання зв'язку Володимир Зверєв. У "Київстарі", "Українських радіосистемах" (УРС) і "Астеліті" підтвердили, що технічно вже готові до відключення.

"З нашого боку технічні питання, пов'язані з впровадженням автоматизованої інформаційної системи обліку мобільних терміналів, вирішені, і в даний час ми готуємося до тестування сумісності устаткування з нашими системами зв'язку", - зазначають в УРС.

Джерело на телеком-ринку стверджує, що єдиним оператором, що не завершив установку устаткування, є "МТС-Україна". "Роботи з реалізації проекту йдуть, плануємо закінчити їх у листопаді, включаючи завершення тестування системи на своїй мережі", - запевняє речниця "МТС-Україна" Вікторія Рубан. "Повноцінний запуск ми плануємо на кінець року", - повідомив Зверєв.

Утім, оператори зазначають, що технічна реалізація проекту - не єдина проблема. "Досі залишаються неврегульованими питання правового характеру, зокрема неможливість відключення абонента проти його волі без наявності судового рішення", - пояснюють у прес-службі УРС.

"До ухвалення необхідних змін відключення не мають законних підстав, тому не можуть застосовуватися операторами", - погоджується начальник департаменту корпоративних зв'язків "Київстару" Жанна Ревнова.

Проте в держорганах упевнені, що правові підстави для блокування нелегальних телефонів є. "В даному випадку мова йде не про відключення, а про непідключення абонентів, чиї IMEI-коди відсутні в загальній базі, - пояснює Зверєв. - Цей правовий нюанс знімає проблему, причому ми неодноразово інформували про це операторів". "Але закону, що регламентує подібні дії операторів, немає, що створює передумови для вдалого судового оскарження відключень з боку абонентів", - вважає партнер юридичної фірми Asters Олексій Дідковський.

Як повідомлялося раніше, відключення мобільних телефонів, коди IMEI яких внесені до "сірого" списку, відбуватиметься лише за умови отримання абонентом смс-повідомлення від оператора про внесення його терміналу до "сірого" списку узагальненої бази даних кодів IMEI із зазначенням дати відключення. Про це повідомили у прес-службі Національної комісії з питань регулювання зв`язку України (НКРЗ).

У комісії роз`яснили, що якщо впродовж 90 днів абонент не підтвердить легальність походження мобільного терміналу в ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) і його не буде переведено у "білий" список, то такий мобільний телефон буде відключено.

Щоб уникнути помилкового відключення телефонів, коди IMEI яких були несвоєчасно подані або взагалі не подані операторами до УДЦР для внесення до узагальненої бази даних, НКРЗ зобов`язала операторів перевірити і узгодити з УДЦР "сірий" список. Після цього оператори зобов`язані далі розсилати смс-повідомлення про відключення.

НКРЗ зобов`язала операторів мобільного зв`язку з 2 січня 2010 року розпочати розсилання смс-повідомлень абонентам, телефони яких занесені у "сірий" список за інформацією, одержаною від УДЦР.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:763| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): мобільний оператор, телефон, мобільні телефони, лайф, МТС, відключення, Білайн, київстар
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.