З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Спорт » Олександр Алієв - громадянин Російської Федерації. Офіційно

Олександр Алієв - громадянин Російської Федерації. Офіційно

фото Олександр Алієв - громадянин Російської Федерації. Офіційно
Коли стало відомо, що на сайті російської футбольної прем'єр-ліги півзахисник збірної України та московського "Локомотива" Олександр Алієв зареєстрований як громадянин Росії, з'явилися перші коментарі. За твердженням президента "Локо" Ніколая Наумова, Алієв - громадянин Росії.

Нагадаємо, Олександр народився в Хабаровську в сім'ї росіян, але у віці 15 років переїхав до Києва, в школу "Динамо". Згодом грав за збірні різних вікових категорій, в тому числі і за національну, будучи громадянином України.

"У Конституції Росії є стаття 6 про громадянство, яка проголошує: "Громадянин РФ, що має також інше громадянство, розглядається РФ тільки як громадянин Російської Федерації". У пункті 2 цієї ж статті сказано: "Набуття громадянином РФ іншого громадянства не тягне за собою припинення громадянства РФ". Іншими словами, якщо спочатку Алієв був громадянином Росії, наша країна буде розглядати його своїм громадянином, навіть якщо у нього три паспорти. Міграційна федеральна служба Росії надала підтвердження: Саша є громадянином Росії, оскільки народився в Хабаровську і батьки його росіяни", - цитує президента "Локомотива" Ніколая Наумова "Спорт-Експрес в Україні".

"Цей документ спрямований у РФС, який, у свою чергу, зареєстрував футболіста відповідним чином. Тимчасом футбольні закони не дозволяють Алієву виступати за жодну іншу збірну, окрім України, позаяк він заграний за цю команду. Вважаю, рішення, грати хлопцю за Україну чи ні, мають приймати не політики, а тренери. "Локомотив", у свою чергу, обіцяє сприяти тому, щоб пан Алієв вчасно приїздив на збори своєї національної команди".

Бажання "Локомотива" заявити Алієва як росіянина зрозуміло: ліміт на легіонерів, якими вважають українських футболістів у Росії, ніхто не скасовував.

Варто відзначити, що згідно з українським законодавством подвійне громадянство заборонене. Тобто одне виключає інше. Якщо Алієв має російський паспорт, то в збірній він грати не може. А згідно з футбольним законами УЄФА, Алієв виступати за жодну іншу збірну, окрім України, вже не має права.

Також варто нагадати, що кілька днів тому Алієв заявив, що не буде приймати російське громадянство, оскільки це не дозволить йому виступати за збірну України.
Категорія:Спорт| Перегляд:777| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.