З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Нове припущення про зникнення динозаврів

Нове припущення про зникнення динозаврів

фото Нове припущення про зникнення динозаврів
Динозаври вимерли 65 мільйонів років тому через цілу серію метеоритів, які бомбардували Землю протягом тисяч років, припустили британські вчені, пише сьогодні  NEWSru.com  з посиланням на The Daily Telegraph.

Раніше міжнародна група дослідників зробила висновок, що причиною загибелі динозаврів був удар величезного астероїда, енергія якого в мільярд разів вища за вивільнену під час вибуху атомної бомби над Хіросімою. Кратер Чиксулуб, що залишився від удару, розташований на території мексиканського півострова Юкатан, сягає 15 км у діаметрі.

Але слід від ще одного удару метеорита, який Земля отримала до цього, навів на припущення, що динозаври постраждали від цілої серії метеоритів. Йдеться про Бовтиський кратер, який був виявлений на території України у 2002 році.

Метеорит, що утворив Бовтиський кратер, впав за кілька тисяч років до астероїда, який призвів до утворення Чиксулуб. Датування було встановлено в результаті аналізу залишків пилку і спор стародавніх рослин, знайдених у шарах ґрунту.

Серед перших рослин, які з'являються в кратері після удару метеорита, - папороті. Залишені ними суперечки і дозволяють отримати уявлення про події, що відбувалися в кратері. Вчені знайшли два шари папоротевих спорів, причому різниця в їх заляганні становила метр, з чого і випливає, що Чиксулуб ударився об Землю через кілька тисячоліть після Болтиша.

Але під дном вирви було знайдено порожнину, яка також містить скам'янілий папоротевий пилок. З'ясувалося, що через кілька років після першого удару в ту саму яму вдарив ще один метеорит. доводиться припустити, що падіння двох метеоритів в одну і ту ж вирву пояснюється їх великою кількістю.

Експерт Відкритого університету з вивчення метеоритів професор Моніка Грейді припустила, що потік метеоритів міг бути викликаний зіткненням космічних об'єктів, які відбувалися недалеко від Землі.

Раніше повідомлялося, що, на думку американських учених, більшість земноводних тварин, включаючи динозаврів, загинули протягом декількох годин або днів після падіння метеорита.

Навесні цього року російські вчені припустили, що динозаври загинули унаслідок змін у магнітному полі Землі.
Категорія:Цікаво| Перегляд:910| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): історія, динозавре, ера динозаврів, зникнення динозаврів.метеорит
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.