З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » НКРЕ пропонує збільшити тариф на електроенергію для населення в разі споживання більш як 150 кВт/год

НКРЕ пропонує збільшити тариф на електроенергію для населення в разі споживання більш як 150 кВт/год

фото НКРЕ пропонує збільшити тариф на електроенергію для населення в разі споживання більш як 150 кВт/год
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) розглядає можливість введення дворівневого тарифу на електроенергію для побутових споживачів, що диференціюється залежно від обсягів місячного споживання. Про це повідомив сьогодні, 27 квітня, під час круглого столу представників НКРЕ і Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) заступник начальника управління цінової політики в електроенергетиці НКРЕ Руслан Кайдаш, передає УНІАН.

За його словами, зокрема, запровадження такого тарифу передбачає встановлення порогу споживання на рівні 150 кВт/год на місяць. При цьому у разі перевищення цього обсягу електроенергія відпускатиметься за новим тарифом, у разі споживання до 150 кВт/год тариф збережеться на нинішньому рівні (24 коп за кВт/год з ПДВ).

Кайдаш зазначив, що така схема передбачатиме застосування нового тарифу лише до обсягів електроенергії, спожитих понад поріг 150 кВт/год.

"Тобто у разі споживання 170 кВт/год споживач платитиме за новим тарифом лише за 20 кВт/год", – пояснив він.

Також Кайдаш зазначив, що на сьогодні встановлений тариф для населення компенсує витрати, пов'язані з виробництвом, розподілом і постачанням електроенергії, лише на 27%, тоді як, наприклад, у сусідній Росії цей рівень доходить до 73%.

НКРЕ також зазначає, що запровадження нових тарифів за запропонованою схемою істотно не позначиться на витратах населення, оскільки, за даними регулятора, на сьогоднішній день понад запропонованої планки в 150 кВт/год електроенергію споживають лише 25% побутових споживачів.

Кайдаш повідомив також, що зараз запропонована НКРЕ схема корекції тарифу проходить узгодження на рівні Міністерства економіки, Міністерства палива і енергетики, Міністерства фінансів і Міністерства праці й соціальної політики.

Крім того, комісія і спільний представницький орган профспілок вже створили робочу групу для обговорення запропонованої схеми.

Як повідомлялося, у Світовому банку (СБ) впевнені, що збільшення тарифів в Україні не уникнути, до того ж, на відміну від минулого року, тарифи вже необхідно збільшувати не поступово, а одразу на 100%. Про це повідомив 23 березня на прес-конференції старший економіст представництва СБ в Україні Пабло Сааведра.

Сааведра наголосив, що істотного збільшення тарифів в Україні на газ, опалювання й електроенергію не було, починаючи з 2006 року. За цей час сформувався істотний фінансовий тиск на енергетичний сектор, і зараз поступове збільшення тарифів вже не вирішить проблеми.

Він нагадав, що у 2009 році Світовий банк рекомендував поступове збільшення тарифів, але у 2010 році, на думку фахівців банку, вже необхідне разове істотне збільшення тарифів. Сааведра нагадав, що СБ рекомендує збільшити тарифи на 100%, і якщо цифра буде істотно нижчою, результатів таке збільшення не дасть.
Категорія:Економіка| Перегляд:879| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): криза, кіловат, електроенергія, збільшення цін, комунальні послуги
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.