З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 2
Гостей: 2
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Науковці випадково дізналися, що Марс придатніший для життя, ніж вважали досі

Науковці випадково дізналися, що Марс придатніший для життя, ніж вважали досі

фото Науковці випадково дізналися, що Марс придатніший для життя, ніж вважали досі
Марс придатніший для життя, аніж досі вважали, як випадково з'ясували дослідники американського космічного агентства NASA, пише британська газета The Daily Telegraph.

Виявляється, вода утворювалася на Червоній планеті не мільярд, а лише декілька сотень тисяч років тому. А утворення води є однією з умов, за яких на планеті можливе життя.

Відкриття було зроблено після того, як марсохід Spirit застряг у вологому ґрунті. За даними дослідників, причиною утворення води стало танення снігу. Тала вода, на їхню думку, просочилася в ґрунт і розчинилася в ньому. Вода містить червоний залізняк, кварц і гіпс, в ґрунті виявлено також сліди залізного купоросу. Жоден з цих мінералів не було знайдено на поверхні, яка покрита піском і пилом.

"На Землі... гідротермічні системи забезпечують сприятливі умови, воду, живильні речовини і джерела енергії, які потрібні для підтримки життєздатних колоній мікробів. Можливо, область, досліджена на Марсі, забезпечувала подібну придатну до життя обстановку", - обережно припустили фахівці, повідомляє NEWSru.com.

За даними NASA, марсохід застряг у квітні минулого року, коли його ліві колеса провалилися крізь кірку, яка покриває поверхню, і застрягли в м'якому піску, розташованому під нею. Цей пісок, викинутий колесами марсоходу, що обертаються назовні, і містить у собі ознаки наявності вологи на Марсі. Вона могла з'явитися під час однієї з регулярних змін клімату планети, викликаної відхиленням осі Марса.

"Вода в рідкому вигляді і життя, можна сказати, йдуть разом", - заявив учасник проекту Рей Арвідсон з Університету імені Вашингтона (Сент-Луїс, США).

Результати даного дослідження були оприлюднені відразу після амбітної заяви про можливість відправки людей на Марс для колонізації, при цьому космонавти повинні будуть залишитися там назавжди.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:689| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.