З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Науковці хотіли вивести мишей-мутантів, але випадково навчили їх співати

Науковці хотіли вивести мишей-мутантів, але випадково навчили їх співати

фото Науковці хотіли вивести мишей-мутантів, але випадково навчили їх співати
Дослідники з Вищої школи експериментальних біотехнологій при Осакському університеті в ході проекту Evolved Mouse вивели мишей, здатних видавати звуки на зразок пташиного співу. Генетики сподіваються з їхньою допомогою докладно вивчити механізми появи і передачі людської мови, передає Компьюлента.

Такий нетривіальний результат був отриманий зовсім випадково, оскільки спочатку учені прагнули вивести гризунів з мутаціями тіла.

Фахівці схрестили один з одним генетично модифікованих гризунів, які були схильні до помилок у реплікації ДНК, тобто до мутацій. При перевірці виявилося, що серед мишей з укороченими кінцівками або видозміненим хвостом є і "співак".

Співаючий гризун уже дав потомство, і тепер у розпорядженні вчених цілий хор з понад сотнею "музичних" гризунів.

Генетики сподіваються з їхньою допомогою докладно вивчити механізми появи і передачі людської мови. Зараз аналогічні досліди проводяться на птахах, проте миші, будучи ссавцями, стоять ближче до людини на еволюційних сходах. Вони мають схожу будову головного мозку та інші загальні біологічні риси.

Одним з напрямків подальшої роботи є вивчення впливу "співаків" на звичайних мишей - зокрема, здатності передати новопридбані комунікативні навички. Дослідники вже встановили, що прості миші видають набагато менше притаманних їм писклявих звуків у компанії своїх мутованих родичів.

Крім того, мишачі трелі змінюються в залежності від ситуації, а отже, служать такій самій меті, що і звичайний писк, виражаючи емоції або повідомляючи про самопочуття.

Зазначимо, у Кореї придумати ідеальний напій, як для відновлення, так і для посилення статевих функцій. Він отриманий внаслідок утоплення десятків новонароджених гризунів у чані з рисовим вином, при цьому дозріває кілька років. Дегустатори повідомили, що він має жахливий смак і огидний запах, але дуже стимулює сексуальне бажання.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:748| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.