З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » Найгіршим населеним пунктам Прикарпаття вручатимуть «перехідний демократичний віник»

Найгіршим населеним пунктам Прикарпаття вручатимуть «перехідний демократичний віник»

фото Найгіршим населеним пунктам Прикарпаття вручатимуть «перехідний демократичний віник»
Сьогодні, 6 квітня, в Івано-Франківській облдержадміністрації під головуванням голови Михайла Вишиванюка відбулося перше установче засідання новоствореної Ради з розвитку територій регіону, протидії корупції і організованій злочинності. Зазначалося: основне завдання Ради – розробити перспективну програму розвитку територій на 10 років під назвою «Івано-Франківщина – писанковий край». Про це повідомив власкор ЗІКу.

 
Співголовою новоствореної Ради з розвитку територій регіону і протидії корупції і організованій злочинності є голова обласної ради Ігор Олійник, секретарем – т.в.о. заступника голови-керівник апарату ОДА Роман Струтинський. За словами Михайла Вишиванюка, Президент України Віктор Янукович дав доручення розробити перспективний план розвитку територій на десятиріччя, і «такий план буде розроблено в найкоротший термін».

 
«Це надзвичайно велика робота, результати якої будуть оприлюднені на офіційному сайті облдержадміністрації і в місцевих ЗМІ», – запевнив голова ОДА. Одним із перших указів президента Януковича був Указ про боротьбу з корупцією, нагадав Михайло Вишиванюк, і додав: «На жаль, в державі все розбалансовано, куди не ткнешся – всюди клин».

 Насамперед Вишиванюк запевнив, що відбудує чітку вертикаль виконавчої влади в області, яка діятиме «відкрито і прозоро»; сказав, що обласна влада підтримуватиме місцеві ЗМІ, які висвітлюватимуть її роботу. Завтра, 7 квітня, під головуванням Михайла Вишиванюка відбудеться перше виїзне засідання колегії облдержадміністрації за підсумками підготовки населених пунктів краю до Великодня.

За його словами Снятинщина найкраще підготувалася до великодніх свят у плані благоустрою території, тому засідання колегії буде саме на Покуті. В ОДА розроблено Положення про відзначення кращих і гірших населених пунктів. Кращим сільським, селищним і міським радам 5-ти міст обласного значення вручать премії, а найгіршим – «перехідний демократичний віник», символічною вартістю 10 тис. грн, який неодмінно «має зберігатися в службовому кабінеті того чи іншого горе-керівника громади».

 За словами Вишиванюка, на Прикарпатті буде відновлено Програму реконструкції населених пунктів, яка свого часу, під час його попереднього керівництва області, дала реальні результати. Пріоритетом у цій програмі буде село, зокрема будівництво сільських доріг, тротуарів та усієї інфраструктури. Водночас, «без залучення інвестицій економічний рух області уперед неможливий», переконаний Вишиванюк. Тому «треба створити відповідний інвестиційний клімат». Для цього при управлінні економіки буде створено окремий департамент з підтримки розвитку бізнесу в області.

 «Я з Марсу не прийшов, я дуже добре знаю, що робиться в області, зокрема в структурних одиницях влади», – запевнив Вишиванюк і дав доручення т.в.о заступника голови Ігорю Зваричу «переглянути ставки за різні надумані довідки». За словами голови ОДА, «треба покінчити з практикою, коли за підключення новозбудованого будинку до електромережі люди платять по 5 тисяч гривень, а то й більше». В області «надзвичайно велика безгосподарність із землею, – зазначив Вишиванюк. – Розформувавши колгоспи, нічого мудрого не створили взамін; поля заростають бур’янами; управління сільського господарства відпочиває, органи місцевого самоврядування спостерігають...».

Тут же Михайло Вишиванюк доручив створити комісію, яка проведе ревізію усіх земель сільськогосподарського призначення, і у «неродивих безгосподарників» вилучатимуть землю у землі запасу. Заодно управління агропромислового розвитку проаналізує та визначить екологічно чисті зони, які оголосить, що там вирощують лише екологічно чисту продукцію. Говорив Вишиванюк і про «надзвичайно величезні резерви в галузі туризму», зокрема в районі Дністровського каньйону, у Верховинському, Долинському районах та в Старуні на Богородчанщині. За його словами, буде розроблено «окремі положення про стимулювання інвесторів», які розвиватимуть рекреаційно наш край; буде внесено пропозицію про скасування податку для інвесторів на перших 3 роки.


«Я Америку не відкриваю, це давно набутий досвід, – зазначив Михайло Вишиванюк і навів приклад тепер розвинених країн Сінгапуру і Китаю. Своєю чергою співголова новоствореної Ради з розвитку територій регіону, протидії корупції і організованій злочинності, голова обласної ради Ігор Олійник запропонував, аби східні області України долучитися до будівництва «Прикарпатського Артеку».

 Ігор Олійник підтримав концепцію розвитку писанкової Івано-Франківщини, запропоновану Михайлом Вишиванком, поділився «доброю перспективою» генерального планування області, що «стане основою для соціально-економічного розвитку регіону». За його словами, Івано-Франківська область має перше місце в державі за інвестиціями, «однак потрібно розвивати конкурентне середовище, із залученням усіх промислових груп».

 За його словами, «поки земля не стане товаром, у нас будуть проблеми із землею». Михайло Вишиванюк запевнив, що не ділитиме з головою обласної ради Ігорем Олійником ні владу, ні роботу, а лише відповідальність, як це було у свій час з попередніми головами облради Зіновієм Митником (нині міністр охорони здоров’я України, – ЗІК.) і Василем Брусом. – Роботи у нас багато, усім вистачить». Водночас Вишиванюк підтримав пропозицію директора Івано-Франківського центру оцінювання якості освіти, депутата облради Богдана Томенчука – забезпечити системним зв’язком усі сільради, аби проводити селекторні наради безвиїзно, з всебічним висвітленням у місцевих і обласних ЗМІ.
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:925| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.