З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » Надвірнянський злочинно-владний спрут

Надвірнянський злочинно-владний спрут

фото Надвірнянський злочинно-владний спрут
На протязі 15-ти років містом Надвірна керує сім’я Андрійовича (прим. не плутати з сім’єю Януковича), з яких останні 7 років міським головою є Зіновій Андрійович. Керуючись цитатою Наполеона «Якщо хочеш бути успішним – пообіцяй все, не роби нічого.», не цураючись брехати на Біблії Зіновій двічі давав присягу громаді міста:

«Я, Зіновій Андрійович, з ласки Божої і волею територіальної громади міста Надвірна обраний міським головою, вступаючи на високу і почесну посаду міського голови, усвідомлюючи свою відповідальність перед надвірнянцями і народом України, під прапором й гербом держави, перед громадою міста, кладучи руку на Біблію, урочисто ПРИСЯГАЮ завжди бути відданим інтересам громади міста Надвірна, дбати про благо міста і добробут його мешканців, про їх духовний розвиток на терені національних ідеалів, цінностей і традицій. ПРИСЯГАЮ стояти на захисті прав і свобод кожного жителя міста, зміцнювати і примножувати добру славу і авторитет надвірнянської громади.ПРИСЯГАЮ суворо дотримуватись Конституції, законів України та Статуту територіальної громади, самовіддано працювати в ім'я гідного буття теперішнього й майбутнього поколінь надвірнянців. Запевняю урочисто і привселюдно, що ніколи, ніде і ні за яких обставин не порушу цієї присяги. Нехай Господь Бог допоможе мені!»

Нажаль, присяга для Зіновія Андрійовича – пустий звук. Присяга на Біблії двічі дана мешканцям Надвірної, які довірили йому честь керувати містом неодноразово порушувалась виключно в особистих цілях.

Скориставшись довірою громади Зіновій зробив все для подальшого збагачення злочинно-родинного клану Андрійовичів, який складається з трьох дійових персонажів. Зіновій, Андрій та Михайло Андрійовичі є братами (Зіновій та Андрій - рідні, а Михайло двоюрідний брат). Один з них - Михайло Андрійович був міським головою протягом двох каденцій. Серед головних його досягнень можна відзначити вкрай занедбане місто, корупційні скандали пов’язані з виділенням ласих шматків землі в центрі міста та на Пнівському полі, привласнення приміщеннь комунальної власності. За рахунок громади Михайло виріс з електромонтера до мультимільонера, власника елітної нерухомості, будівельної компанії, готелів, торгових центрів, кафе, магазинів та інших дохідних бізнесів. Не цурався Михайло і грошей далекої родини, якій продавав ділянки за тисячі доларів у загальному порядку.

Дивом не потрапивши за грати Михайло у 2006 році передав естафету двоюрідному брату Зіновію. Новий-старий мер перейнявши досвід свого «кузена» став оббирати мешканців із особливою «любов’ю» та цинізмом. Липкі щупальці спрута залізли у всі сфери де залишились хоч якісь бюджетні кошти.

Так, у 2006 році бюджетом були виділені кошти для покупки сміттєзбиральної автомашини для потреб м.Надвірна. Довгі дебати проводилися відносно виробника і постачальника одиниці техніки. Згодом з'явилася довгоочікувана машина, яка принесла не малу радість владі та мешканцям міста, а особливо міському голові. І нічого дивного в такій реакції, здавалося би, на перший погляд, немає, але коли почалась перевірка УБЕЗ-ом умов придбання автомашини — був виявлений економічний злочин, який задумав і здійснив Зіновій Андрійович.

Економічно-злочинна махінація підприємця при владі полягала в тому, що була куплена дешевша машина по ціні дорожчої і як наслідок 150 000 гривень міський голова Зіновій Андрійович поклав у власну кишеню. По даному факту злочину була заведена оперативно розшукова справа, зібрані документи та передані в  прокуратуру Надвірнянського району. Нажаль, даний злочин не знайшов належної оцінки в прокуратурі завдяки давній дружбі братів Андрійовичів з тодішнім прокурором району (Балковим В.В). Тому справа була закрита і забута. А міська громада і надалі продовжувала слухати на зібраннях довгі виступи-страждання Адрійовича Зіновія про катастрофічну недостачу бюджетних коштів, і як йому важко стає "господарювати" (читай – оббирати) шановну, поважну громаду м.Надвірна.

Колишній вчитель трудового навчання успішно переобрався на другий термін і почав використовувати цінний махінаторський досвід з бюджетними коштами з новою силою та натхненням.

Реконструюючи дах дитячого садка «Квітка Карпат» сімейка у складі головних діючих осіб Зіновія та Андрія Андрійовичів ховаючись за МПП «Аглобуд» завищили вартість та об’єми проведених робіт на 126 000 грн.

Справа про злодіяння міського голови була передана до суду, та сам пан Зіновій не дуже переживав. Навпаки - відверто хизувався тим, що злочинні діяння допомогли йому зблизитись з одним із впливових прокурорів і справу закриють на рівні суду. Але, нажаль, не так сталося як гадалося, Андрійович Зіновій Мирославович повністю визнав факт свого злодіяння і дивом попав під амністію. А от брат «БОБ» Андрій повністю відшкодував збитки державі у розмірі 126 000 гривень і був «засуджений» судом до сплати штрафу у розміром 8 000 грн. Сумним фактом є те, що «Квітка Карпат» - не єдиний заклад комунальної власності де проводили роботи Андрійовичі та МПП «Аглобуд», то ж є велика імовірність, що і там були вкрадені бюджетні кошти. Наступна ціль клану найближчим часом – заміна вікон у дитячому садку «Вогник», який знаходиться в районі вул. Ломоносова.

І як тут не пригадати давньої дружби братів Андрійовичів з одним із яскравих представників судової влади. У центрі міста з великими порушеннями виділяється земельна ділянка під юридичну консультацію, а згодом компанія Андрійовича Андрія вибудовує і саму консультацію, розміром більшу за міську раду і суд разом взяті. Дружба – справа недешева, та клан розраховується коштом громади. Нескромний "подарунок", напевне, надовго гарантує судову протекцію та безкарність родинного спрута укорінюючи їх при владі.

Наразі, засуджено-амністований мер і далі керує містом, ніби нічого і не сталось.

Один кричущий факт корупційних дій був пропущений правоохоронними органами. Близько 70 тис. доларів бюджетних, спонсорських та меценатських грошей було привласнено на встановленні дитячих майданчиків, космічну вартість яких «злодій-добродій» Андрійович оголосив на відео – 80 000 грн за одиницю. Вдумайтесь, шановні читачі, привласнені 70 тис. доларів дорівнюють ~3,5% міського бюджету районного центру з 25 тис. жителів.

Забувши про свої головні обов’язки (прибирання міста, ремонт доріг, покращення добробуту жителів), у Зіновія Андрійовича на порядку денному стоїть єдине питання – під яку політичну силу «лягти», підтримкою яких новообраних народних депутатів залучитись, кому із священних чинів де поцілувати, щоб не прогадати і пройти на третій термін. Щонеділі замолюючи гріхи у церкві лицемір не цурався по будніх днях обкрадати дітей та бюджет міста, то ж чи повірить у нього якась політична сила і наважиться підтримати на наступних місцевих виборах?

Навряд хтось у здоровому глузді готовий голосувати за засуджено-амністованого мера ще раз. Та клан «БОБ»-ів так просто не здається. Вони настільки звикли їсти з державного корита, що вже зараз пан Зіновій заявляє що буде балотуватися на третій термін міського голови. Напевне, не наївся? По досвіду «господарювання» злочинним кланом у місті — виборцям варто обходити прізвище «Андрійович» в списках десятою дорогою, адже вже одного разу змінили шило на мило, і тепер крім електрика-мультимільонера маємо не менш заможного вчителя-трудовика, який добре навчився тесати, немов рубанком, бюджет до своєї кишені.

Не зважаючи на численні погрози я не буду зупинятися на цьому, і найближчим часом очікуйте більше матеріалів про корупційну діяльність мера м. Надвірна Зіновія Андрійовича. Вражаючі масштаби привласнення, приватизації, відмивання державних коштів та інших добрих справ високопосадовця просто вражають. За час висвітлення «справ» було викрито тільки незначну частину велетенського вертикально інтегрованого корупційного айсбергу у міській раді м. Надвірна що був вибудуваний протягом останніх 15-ти років.

Із повагою до громади Надвірної,
Славко Гук, незалежний журналіст.
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:980| Додав:Admin |Рейтинг:5.0/1
Теги (Ключові слова): Надвірна, Славко Гук
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.