З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » На Рогатинщині безалкогольна крамниця торгувала горілкою за 16 грн.

На Рогатинщині безалкогольна крамниця торгувала горілкою за 16 грн.

фото На Рогатинщині безалкогольна крамниця торгувала горілкою за 16 грн.
Під час проведення оперативно-профілактичних заходів у Рогатинському районі Івано-Франківської області працівники підрозділу боротьби з економічною злочинністю отримали підстави предметно зацікавитися торгівельною діяльністю власниці одного з сільських продуктових магазинів.

Річ у тому, що 33-річна жінка-підприємець з Тернопільської області, яка є власницею цієї крамниці, не має спеціального дозволу (ліцензії) на продаж алкогольних напоїв. Натомість на полицях магазину серед інших товарів продуктової групи були пляшки з горілкою. За свідченням мешканців села, в цьому магазині можна було придбати оковиту за «смішною» ціною: півлітрівка відпускалася за 16 гривень. На час перевірки у крамниці було виявлено 28 пляшок, які зберігалися з метою продажу населенню.

Що то за горілка з дивним цінником, з’ясувалося відразу. Зрозуміло, що жодних документів на цей товар у продавця апріорі не могло бути. Зате неозброєним оком можна було помітити явні ознаки підробки марок акцизного збору,наклеєних на пляшках. Згодом висновки експертизи підтвердять припущення, що ці марки не є справжніми і виготовлені кустарним способом.

Тим часом на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС в області направлено, власне, зразки вилученої продукції сумнівного походження. Якщо результати дослідження засвідчать про те, що у пляшках міститься рідина, яка не відповідає нормам державного стандарту, то власниці крамниці не уникнути серйозних неприємностей і кримінальної відповідальності за зберігання і збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Власне, кримінальну справу порушено вже за фактом незаконного використання підроблених марок акцизного збору. Протизаконні дії підприємливої жінки кваліфіковані, як вчинення злочину, передбаченого ч.1 статті 216 Кримінального кодексу України. Згідно з санкціями означеної статті власниця магазину змушена буде сплатити штраф розміром від 1700 до 5100 гривень. Значно суворіше покарання передбачено за збут фальсифікованих алкогольних напоїв. У тому разі, якщо «ліва» горілка виявиться такою, що становить загрозу здоров’ю чи життю людей, суд матиме підстави для призначення покарання, пов’язаного з позбавленням волі.
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:1139| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.