З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » На міжбанку припинилися торги. Закінчився долар

На міжбанку припинилися торги. Закінчився долар

фото На міжбанку припинилися торги. Закінчився долар
 У вівторок на валютному міжбанку до середини сесії торги фактично зупинилися, оскільки відсутні пропозиції з продажу валюти, а виставлені тільки заявки на її купівлю. Про це УНІАН повідомив дилер одного з комерційних банків.

"На початку торгів "Ощадбанк" виставив на продаж валюту, але цієї суми було недостатньо для задоволення попиту. Зараз пропозиції з продажу відсутні. Ринок фактично зупинився. Нацбанк із інтервенцією не виходить", - сказав співрозмовник агентства.
 За його словами, котирування досягли рівня 8,1420-8,1520 грн/дол.

За словами іншого дилера, джерела "Економічної правди", долар на міжбанку вже коштує 8,18-8,19 гривень.

Згідно з даними компанії "ІнтерБізнесКонсалтинг", міжбанк закрився зростанням долара майже на 6 копійок. Торги по долару завершилися в діапазоні 8,1800-8,2000 грн/дол.

Зазначимо, що 29 серпня українська гривня досягла 33-місячного мінімуму до долара, ослабнувши до 8,116. Гривня перебуває під тиском унаслідок все більшого дефіциту зовнішньої торгівлі, й аналітики пророкують її ослаблення після парламентських виборів 28 жовтня.

Складна ситуація на міжбанку змушує НБУ активніше втручатися в його роботу. Незадоволений попит на валюту змусив НБУ на початку серпня продати з резервів максимальну в цьому році суму - 1,2 млрд дол.

Учасники ринку кажуть, що попит на валюту викликаний суто психологічним чинником - очікуванням девальвації гривні. За їхніми прогнозами, в серпні-вересні валюту так само будуть скуповувати, а значить, восени у великих гравців може не залишитися гривневих коштів, щоб чинити тиск на курс.

Протягом останніх місяців в Україні спостерігається справжній "валютний ажіотаж". Українці скуповують рекордну кількість валюти через побоювання девальвації гривні.

Щоб збільшити надходження валюти в Україну, в Нацбанку встановили новий порядок переміщення валюти через кордон України. З 31 серпня фізичні особи-нерезиденти та юридичні особи зможуть ввозити готівкову іноземну валюту в Україну без наявності документів, що підтверджують її зняття з банківських рахунків. Не знадобляться ці документи і при вивезенні валюти.
Категорія:Економіка| Перегляд:1025| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.