З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » На Калуш виділили гроші, 86 мільйонів гривень

На Калуш виділили гроші, 86 мільйонів гривень

фото На Калуш виділили гроші, 86 мільйонів гривень
Кабмін виділив 86 мільйонів гривень Калушу для вирішення екологічних проблем. Про це під час робочої поїздки  на Прикарпаття  повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

 Міністр також наголосив,  насамперед  треба зупинити розвиток небезпечних подій і негайно подбати про безпеку людей, які проживають на особливо небезпечній території. Нагадаємо, на території, що знаходиться в зоні надзвичайної екологічної ситуації Калущини, –15 провальних воронок, і, як стверджують місцеві фахівці, «ймовірність їх виникнення – до сотні». Детальніше у сюжеті наших кореспондентів.

Для порятунку Калуша від екологічних небезпеки  Кабмін виділив 86 мільйонів гривень. На що і в яких обсягах  витрачати ці кошти, ані урядовці, ані місцеві фахівці наразі точно не знають. Адже досі не здійснено ретельне дослідження земель Калуша. Щоправда більшість науковців погоджуються - вже нині треба заблокувати доступ підземної прісної води з ріки Сівка у Домбровський кар"єр. Експерти уже визначились, яким методом  це краще зробити. Говорить голова українського представництва концерну "ТіссенКруп" Михайло Малков.
Урядовці переконують - насамперед потрібно відселити 1300 сімей, які проживають в зоні надзвичайної екологічної ситуації. Посеред житлового масиву вже утворилося 15 провальних воронок. Їхня кількість в будь-який момент може зрости до сотні. Вистачає проблем із сховищами та звалищем токсичних відходів. Всі завдання влада вирішуватиме поступово дотримуючись тендерної процедури. Губернатор області Михайло Вишиванюк.

Вже незабаром екологічні проблеми Калуша вивчатимуть фахівці Академії наук України.
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:814| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.