З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » На Донбасі крихке перемир'я чергується обстрілами

На Донбасі крихке перемир'я чергується обстрілами

фото На Донбасі крихке перемир'я чергується обстрілами

Попри досягнуті ще у п'ятницю домовленості у Мінську, за яким оголошувався режим припинення вогню, у зоні АТО продовжується йти бої, наносить удари артилерія, а Росія нарощує свої війська у Криму на кордоні із Херсонщиною та намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові повідомляється на сайті ТСН.

За інформацією РНБО, у зоні АТО за останню добу були зафіксовані обстріли у північних передмістях Донецька, біля Маріуполя у селищах Черненко, Павлопіль, Сартана, біля населеного пункту Щастя та Золоте у Луганській області та інших населених пунктах. У РНБО зазначають, що артилерія РФ припинила обстріли зі своєї території, але по позиціям сил АТО ведеться вогонь з мінометів та стрілецької зброї.

Окрім того, армія РФ починає вдаватися до провокацій, так, російські диверсанти обстрілюють позиції терористів силами диверсійно-розвідувальних груп, які діють під виглядом українських військових. А вчора неподалік Слав'яносербська на Луганщині військові РФ, попри оголошене перемир'я, облаштували свій блокпост навпроти позицій Національної гвардії, оточили українських бійців з трьох сторін і погрожували їх знищити.

З російськими солдатами зустрілися представники ОБСЄ і домовилися зберегти дистанцію між сторонами, однак одразу після того, як співробітники моніторингової місії поїхали, військові РФ оточили блокпост Нацгвардії чотирма танками Т-72, двома БМД, двома БМП, чотирма БТРами та близько 70 солдатами. Українські військові продовжують тримати оборону блокпосту і не збираються залишати свої позиції. На півночі від Маріуполя залишається напружена, але контрольована силовиками ситуація, так бойовики ввечері неділі, 7 вересня, напали на прикордонний загін у районі Тельманового Донецької області, а рейдова група затримала диверсанта-розвідника.

У Маріуполі, за словами представника РНБО, ситуація стабільна та контрольована, хоча сьогодні уночі, як повідомив радник голови Донецької ОДА Костянтин Батозский, бойовики атакували Маріуполь с трьох різних напрямів. Піхота противника йшла у наступ під прикриттям танків та БМП, але була відкинута на свої позиції. А за інформацією бійців батальйону "Азов", що несуть там варту, російські війська стріляли по позиціях сил АТО, що базуються поблизу селища Широкіне. Але, президент України Петро Порошенко сьогодні з робочим візитом відвідає Маріуполь та побуває на промислових підприємствах і об'єктах транспортної інфраструктури Маріуполя. Про це повідомляє сайт управління інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної державної адміністрації.


За оперативними даними РНБО, армія Російської Федерації продовжує нарощувати ударне угрупування своїх сил у Криму. "На кордоні з Херсонською областю ЗС РФ сконцентровано не менше 64 танків, близько сотні БТРів і БМП, кілька десятків систем залпового вогню "Град", "Ураган" та ЗРК "Бук", високоточні засоби ураження повітряних і наземних цілей та літаки", - заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. Окрім того, неподалік від населеного пункту Чорноморськ розгорнуто польовий госпіталь. Також, у Чорному морі знаходиться великий загін із восьми великих десантних кораблів, один з яких був перекинутий з Балтійського флоту.

Про загрозу удару попереджає і Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко, який зазначив, що російська армія у будь-який момент готова до удару, а ФСБ використовує свою агентуру для дискредитації лідерів опору та найбільш активних польових командирів. Окрім посилення своїх сил у Криму, як заявляє екс-заступник глави МВС Молдови Генадіе Косована, на території Молдови присутні так звані "зелені чоловічки", які вербують молодь і навчають її методам дезінформації, дій в екстрених ситуаціях, застосуванню стрілецької зброї.

За його словами, на півдні Молдови завербовано понад 500 осіб. Як повідомляють у РНБО, за офіційними повідомленнями відомств, загиблих серед українських військовослужбовців за минулу добу немає. Нагадаємо, що в ООН нарахували вже три тисячі убитих на Донбасі.

 

Категорія:Новини Україна| Перегляд:4340| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.