З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » На Долинщині вбили вовка

На Долинщині вбили вовка

фото На Долинщині вбили вовка
Мешканці сіл Вишків, Сенечів та Мислівка, що на Долинщині відтепер не бояться виходити ввечері на подвір’я, адже днями єгері Вигодського лісгоспу вполювали вовка одинака, який тероризував вищезгадані села вже більш як пів року.

Ще влітку в селах ставалися випадки, коли вовк перерізав за одну ніч більше десятка овець, забрав декілька собак, а ввечері люди не раз бачили на околиці сіл очі звіра, який шукав собі здобич.

За словами єгерів, вовки, які живуть у зграях до людських осель підходять рідко, адже гуртом їм легше вполювати звіра у лісі і, як такої, потреби нападати на свійську худобу та собак вони не мають, а от одинакам вполювати здобич в лісі тяжче, тому і йдуть ближче до села аби поласувати легкою здобиччю.
Вполювати вовка дуже складно, вони хитрі, обережні та швидкі. Вислідити звіра можна хіба що взимку.

Як розповідають досвідчені миливці, полювання на вовка то ціла наука. Необхідно вистежити місце де заліг вовк, обфлажити певну ділянку лісу, а вже потім рушити загоном на полювання.

При полюванні на вовків використовується спеціальна мотузка з закріпленими на ній кольоровими прапорцями. Цим нехитрим пристосуванням обноситься певна ділянка. Прапорці на мотузці служать мисливцям розпізнавальними знаками і орієнтиром, який видно на досить далекій відстані і слугують огорожею для вовків, за межі якої звір практично ніколи не виходить і найчастіше, стає здобиччю мисливців.

У вигодському лісгоспі єгері можуть швидко і оперативно обфлажити певну ділянку лісу, адже в своєму користуванні мають квадроцикли для пересування по лісовій території.
Зранку отримавши сигнал про вовчі сліди єгері зреагували миттєво і, будучи досвідченими мисливцями зробили все, аби вполювати вовка одинака, щоб вберегти навколишні села від його візитів.

Обфлажкувавши територію пішли в загін і вже по обіді застрелили звіра. Шкодувати за ним не варто, навіть захисникам природи. Попри те, що вовків вважають санітарами лісу, одинак вбитий звір, міг завдати ще більшої шкоди селянам, адже зафіксовано чимало випадків нападів вовків навіть на людей.

«Такий вовк, якого ми вполювали, може вбити навіть людину. А враховуючи, що він наважувався підходити дуже близько до осель і навіть на очах господарів, забирав псів то очікувати від нього можна було чого завгодно», – розповідає Іван Василів, єгерь Вигодського лісгоспу, який поцілив у вовка.

«Вовки-одинаки зовсім не бояться людей. Вовки приносять велику шкоду для мисливського господарства, поїдаючи копитних звірів, внаслідок чого зменшується популяція чисельності звірів у наших лісах, адже один вовк зїдає приблизно 600-800 кілограмів мяса за рік, а це приблизно 25-30 голів копитних тварин, особливо самок і молодняка. Окрім того вовки не менш небезпечні і для людей.

Ми полюємо на вовків з метою оптимізувати їх кількість в наших лісах, для того щоб і інші звірі мали змогу збільшувати свою чисельність і тим же вовкам вистачало їжі в лісі, щоб вони не підбиралися до людей», – наголошує директор Вигодського лісгоспу Ігор Тимочко.

Вбитого вовка відали для досліджень у ветеринарну лабораторію.
Єгері полювання на вовків не припиняють, оскільки допоки є сніг є можливість зменшити їх кількість, яка останніми роками значно збільшилася, що негативно впливає на зростання популяції інших звірів особливо копитних.
Оксана Островська,
тижневик «Коломийські ВІСТИ»



Всі зображення до публікації На Долинщині вбили вовка
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:1778| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Коломийські ВІСТИ, Вовк, долина, Оксана Островська
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.