З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Місія МВФ прибуде до України в першій половині травня

Місія МВФ прибуде до України в першій половині травня

фото Місія МВФ прибуде до України в першій половині травня
Наступний етап консультацій щодо продовження співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною може розпочатися у першій половині травня, коли до Києва прибуде місія МВФ. Про це повідомив сьогодні, 27 квітня, віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко, коментуючи результати переговорів української делегації з керівництвом Фонду, повідомляє прес-служба уряду.

Глава української делегації висловив сподівання, що уже найближчими днями завершиться підготовка текстової частини домовленостей із МВФ. Водночас Тігіпко зазначив, що деякі цифри потребують додаткового уточнення. "Думаю, що під час візиту місії до Києва більшість питань буде вирішено", - сказав Тігіпко.

Урядовець підкреслив, що керівництво Фонду налаштоване доволі вимогливо, але це зумовлено зміною обставин на світовому ринку. "Оскільки у світовій економіці спостерігається певне поліпшення ситуації, то Міжнародний валютний фонд буде все вимогливіше ставитися до усіх країн, у тому числі й до України", - зазначив віце-прем’єр-міністр.

При цьому Тігіпко наголосив, що Фонд з розумінням ставиться до позиції української влади стосовно важливості питання соціальних виплат для населення. Разом з тим сторони переговорів переконані, що ці витрати не повинні погіршити платіжну спроможність та інвестиційну привабливість нашої держави. "Саме ці фактори у середньостроковій перспективі забезпечать економічне зростання України", - зауважив урядовець.

Тігіпко зустрівся у Вашингтоні також з міністром фінансів Російської Федерації Олексієм Кудріним і представником РФ у Фонді та обговорив з ними питання відновлення співпраці України з МВФ.

"Російська сторона запевнила у своїй підтримці, і це досить важливо для нас. Вважаю, що це стало можливим завдяки програмі, розробленій українським урядом, та тій стратегії, якої він дотримується", - підкреслив він.

Віце-прем'єр-міністр високо оцінив результати чергових весняних зборів МВФ та Світового банку, які завершилися у Вашингтоні. "Підсумки досить позитивні, оскільки експерти констатують відновлення економіки більш швидкими темпами, аніж прогнозувалося раніше. У першу чергу це стосується країн Азії і Сполучених Штатів Америки, однак особливі надії покладаються й на країни з перехідною економікою", - зауважив Тігіпко.

Як повідомлялося, уряд України розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду протягом найближчих двох з половиною років 19-20 млрд дол, заявив раніше Тігіпко. "Проте це наші "хотєлкі", цифра ще не узгоджена. МВФ поки що не дав чіткої відповіді", - сказав віце-прем'єр, хоча 21 квітня він же повідомив, що розмір фінансування в цей період може становити 12 млрд дол.

Тігіпко додав, що Україна хотіла б отримані від Фонду кошти порівну розділити між Національним банком і урядом, проте цей сценарій нереалістичний. "На погашення дефіциту в майбутньому, у міру виходу світової економіки з кризи, фонд надаватиме все менше і менше коштів", - пояснив він.
Категорія:Економіка| Перегляд:699| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.