З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Міліція залучила до пошуку Мазурка кримінал, а проти вбитих охоронців не порушуватиме справи

Міліція залучила до пошуку Мазурка кримінал, а проти вбитих охоронців не порушуватиме справи

фото Міліція залучила до пошуку Мазурка кримінал, а проти вбитих охоронців не порушуватиме справи
Джерело в МВС розповіло, що "серйозні люди з криміналітету" телефонували оперативникам карного розшуку й заявили, що Ярослав Мазурок вже за кордоном, - передає газета "Сегодня".

 Джерело пояснило, що міліція в останні дні дуже "утискає" кримінальний світ, вимагаючи напружити всі зв'язки і видати вбивцю. Інакше, мовляв, спокійного життя не чекайте. Як правило, такий пресинг на кримінал оперативники МВС здійснюють щоразу, коли треба розкрити резонансну справу, яка перебуває на високому контролі.

У зв'язку із цим згадують випадок, коли кілька років тому викрали Mercedes прем'єр-міністра. У кабінет до генерала МВС тоді "запросили" керівників столичних ОЗУ і запропонували знайти викрадене, інакше буде зруйновано весь кримінальний бізнес. За кілька годин надійшов анонімний дзвінок з адресою. Машину знайшли у селі під Києвом в сараї, і пресинг на кримінал припинився. Мазурка ж поки що вичислити навіть бандити не можуть.

Також джерело розповіло, що машини з озброєними міліціонерами в Києві - ще не привід говорити, що стрілець у столиці. "Звичайно, можна припустити, що, не маючи грошей, він не міг далеко втекти, тому патрулі розставлені по всьому місту. Така ж ситуація у Львівській області. Якщо раптом його помітять, потрібно, щоб поблизу були озброєні бійці", - говорить джерело.

У свою чергу пораненого охоронця ТРЦ "Караван" Павла Феденкова допитали слідчі. Про це повідомило джерело в лікарні, передає УНН.

"Незабаром після того, як Павла Феденкова перевели у звичайну палату, приходили слідчі та проводили допит", - заявив він.

Поки що невідомо, з якого відділу міліції були слідчі і яку інформацію розповів їм Феденко.

Міліція не порушуватиме справи проти вбитих охоронців "Каравана"

Українська міліція не підтверджує інформації, що проти охоронців гіпермаркету "Караван" можуть порушити кримінальну справу.

Раніше повідомлялось, що за вбитими охоронцями тягнувся шлейф із близько 40 імовірних епізодів здирництва з покупців. Підозрюваних у крадіжках нібито запрошувати в кімнату та тиснули на них морально. Потім з людей вимагали відступні.

За інформацією, правоохоронці мали порушити за цими фактами кримінальну справу. Однак речник МВС Володимир Поліщук повідомив, що відповідних заяв до них не надходило. Отже, справи порушено не буде. Проте оцінку діям охоронців "Каравану" обов'язково мають дати фахівці, щоби з'ясувати обставини, які передували стрілянині в кімнаті – повідомили в МВС.

Охорона ТРЦ у Києві незаконно обшукувала покупців

Крім того, у ході перевірки прокуратура виявила порушення ліцензійних умов в діяльності приватної охоронної фірми "Яструб", співробітники якої забезпечували охорону 43 об'єктів у Києві, з-поміж них торговельного центру "Магелан" на проспекті Академіка Глушкова, 13-Б, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

За законодавством охоронці охоронних фірм не мають права проводити особистий огляд, вилучати речі й документи, складати протоколи про адміністративні правопорушення. Такими правами наділені органи міліції.

Однак охоронці "Яструба" замість того, щоб повідомляти в міліцію про вчинення крадіжок в торговельному центрі, незаконно проводили особистий огляд речей відвідувачів і складали на них протоколи про вчинення правопорушень.

За дорученням прокуратури Києва Міністерство внутрішніх справ України анулювало ліцензію "Яструба" і притягнуло до дисциплінарної відповідальності трьох співробітників столичної міліції, які проводили перевірку цієї охоронної фірми і не виявили в її діяльності якихось порушень.

Як повідомлялося, 26 вересня вдень охоронець ТРЦ "Караван" на вул. Луговій у Києві помітив, що один з відвідувачів викрав товар, після чого останньому було запропоновано пройти в кімнату охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім сховався. Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. Орієнтування на злочинця було розіслано в Росію і Бєларусь.

5 жовтня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім'я Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах. Державні ж охоронці переконують, що Мазурок у них не працював.

Міліція помилково злила біографію та адресу "стрільця" Мазурка

Орієнтування на Ярослава Мазурка, що містить його біографію, паспортні дані та київську адресу, не призначалося для оприлюднення.

Кримська міліція оприлюднила його випадково, заявили "Укрінформу" в секторі зі зв’язків із громадськістю ГУ МВС у АР Крим.

"Орієнтування було надіслано по лінії кримінального розшуку і не призначалося для широкого використання. Публікація цих матеріалів відбулася у результаті технічного збою сайту. Побачивши помилку, ми їх відразу ж прибрали", - підкреслила начальник сектора Ольга Кондрашова.

У матеріалах, підхоплених українськими ЗМІ, розповідається про дитинство та юність підозрюваного, участь у діяльності одного із організованих злочинних угруповань у Львівській області, причому останній пункт дається з приміткою "за деякими припущеннями".

В орієнтуванні описуються особисті характеристики Мазурка: складні родинні стосунки та стосунки з сусідами.

Тимчасом до міліції телефонують із різних куточків України з заявами про те, що розшукуваний Мазурок нібито пересувається їхнім містечком.

Міліція точно не знає, де переховується підозрюваний у потрійному вбивстві, однак є ймовірність, що він не залишив меж України.

"Велика вірогідність того, що ця людина перебуває на території України. Тому час від часу в міліцію надходять повідомлення, що десь його бачили чи у транспорті, чи у якомусь містечку. Він переміщався, переїжджав певним маршрутним транспортом з одного містечка в інше. Легше сховатися у натовпі в мегаполісах в Києві чи Харкові", - заявив речник МВС Володимир Поліщук.

Захарченко: Мазурок готувався вбивати заздалегідь

Чоловік, який розстріляв чотирьох охоронців "Каравану", швидше за все психологічно був готовий до вбивства. Про це заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

"Ви бачите, що моральний і психологічний стан цієї людини був такий, що людина готова була розпочати постріли. Наприклад, якщо її затримали б за те, що він просто зберігав вогнепальну зброю. За це так, дійсно, це злочин, це заборонено законом - але ж відповідальність не така. А людина морально була готова скоїти це", - сказав Захарченко.

За його словами, спеціалісти МВС наразі досліджують, що могло спричинити такий психологічний стан у вбивці, щоб "він розпочав полювати".

Також Захарченко зазначив, що під час проведення слідчих дій з'ясувалося – у чоловіка було обладнання для виготовлення патронів.

"Я вже казав про те, що на його пістолеті був спеціальний прилад для уловлювання гільз після відстрілу. Відповідно також людина готувалась, щоб на місці якомога менше залишити після себе слідів зі скоєного злочину", - додав міністр.

На питання, чи був вилучений під час обшуку у помешканнях підозрюваного Ярослава Мазурка пістолет, з якого вбили охоронців, Захарченко відповів, що є таємниця слідства. Однак запевнив, що МВС не приховує від ЗМІ ніякої інформації.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:884| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.