З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Microsoft стурбована умовами роботи в Китаї: заводи схожі на "маленьку в'язницю"

Microsoft стурбована умовами роботи в Китаї: заводи схожі на "маленьку в'язницю"

фото Microsoft стурбована умовами роботи в Китаї: заводи схожі на "маленьку в'язницю"
Комп'ютерний гігант Microsoft стурбований умовами роботи на китайських заводах. Компанія повідомила про початок розслідування щодо звинувачень працівників на одному із заводів в Китаї про неналежні умови праці.

"Цей завод більше схожий на маленьку в'язницю", - говорить Чарльз Кернагхем, директор Національного Комітету США з праці, передає CyberSecurity.ru.

На вказаному заводі Microsoft проводила клавіатури, мишки, веб-камери та інші периферійні пристрої.

Минулого тижня в США розгорівся скандал, коли незалежна правозахисна компанія і Національний комітет США з праці звинуватили компанію KYE Systems в наймі неповнолітніх працівників в Китаї, які до того ж працюють в "шкідливих" умовах. Частково на цій же фабриці проводився і випуск клавіатур і мишей для корпорації Microsoft.

Офіційно тайваньська KYE Systems, що виконує роботу за контрактом для багатьох американських виробників, сьогодні опублікувала заяву, де заперечує факт найму працівників у віці до 16 років. Також в компанії говорять, що не практикують 12-годинні робочі дні.

У повідомленні KYE звіт американської сторони називається "однобоким" і компанія висловлює жаль щодо того, що при його підготовці з самою KYE ніхто не зв'язався для з'ясування фактів.

У Microsoft говорять, що зараз у корпорації немає підстав не довіряти даним Національного комітету.

"Тут вже є рада з повністю незалежних аудиторів, проте Microsoft має намір і власними силами провести широке розслідування", - говорить Брайен Тобі, представник софтверного гіганта.

За його словами, Microsoft і KYE співпрацюють досить давно і останній аудит персоналу був проведений два роки тому, але за його результатами не було виявлено будь-яких порушень.

Відзначимо, що Microsoft збирається витратити на дослідження на території Китаю більше 1 млрд доларів.
Категорія:Економіка| Перегляд:799| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.