З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Меркель проти долучення Туреччини до ЄС: правила гри змінилися

Меркель проти долучення Туреччини до ЄС: правила гри змінилися

фото Меркель проти долучення Туреччини до ЄС: правила гри змінилися
Німецький канцлер Ангела Меркель знов заявила, що не вважає, що Туреччині слід надати повне членство в Європейському союзі. Першого дня офіційного візиту до Анкари вона також сказала, що Туреччина не повинна в негативному світлі розглядати її пропозицію "привілейованого партнерства" замість повного членства, передає Бі-Бі-Сі.

Туреччина, яка почала переговори про долучення ще в 2005 році, відкинула цю пропозицію як образливу. На зустрічі, крім того, виявилися розбіжності щодо Ірану і Кіпру, а також з приводу навчання турецьких дітей в Німеччині турецькою мовою.

Як зазначають ЗМІ, попри такі глибокі й широкі історичні та культурні зв'язки, керівництву Німеччини і Туреччини в ході цього візиту було дуже непросто знайти загальний ґрунт. З усіх важливих питань канцлер Меркель і турецький прем'єр Реджеп Таїп Ердоган висловлювали різні погляди.

Декілька місяців канцлер Меркель уникала цієї теми, але в ході візиту повернулася до ідеї пропозиції Туреччини привілейованого партнерства в Європейському Союзі, а не повноправного членства.

Німецький канцлер підкреслила, що вважає можливою інтеграцію Туреччини за 28 з 35 розділів законодавства ЄС, яким повинна відповідати країна, перш ніж може стати повноправним членом альянсу.

На спільній прес-конференції в Анкарі вона заявила, що "правила гри змінилися" з 2005 року. "Переговори (про долучення) - процес, що не має кінцевої дати. Я вважаю, що нам слід працювати над цим процесом", - заявила вона.

За її словами, процеси євроінтеграції Туреччини проходять у відкритому режимі, тобто без твердих гарантій на отримання повноправного членства. "Ми продовжуємо переговори. Але перш за все необхідно, щоб Туреччина ратифікувала і почала виконувати положення Анкарського протоколу і була дозволена проблема Кіпру", - підкреслила Меркель.

Прем'єр-міністр Ердоган не сказав нічого - проте раніше висловлював своє обурення тим, що "правила змінюються по ходу гри".

Турецький уряд рішуче відкинув пропозицію Німеччини як порушення умов, узгоджених на момент початку переговорів про вступ п'ять років тому. "Такого статусу, як "привілейоване партнерство", не існує", - заявив Егемен Багіс, турецький міністр з європейських справ. "Отож ми не розглядаємо такий варіант серйозно, оскільки він не має юридичної основи. Часом я відчуваю себе ображеним тим, що нам запропонували щось неіснуюче", - сказав міністр.

Як передає ИТАР-ТАСС з посиланням на газету "Паїс", Меркель не змогла переконати прем'єр-міністра Туреччини в необхідності чинити тиск на Іран, щоб змусити його зупинити роботу над ядерною програмою. "Меркель порушила це питання вчора, першого ж дня офіційного візиту до Туреччини, але не змогла переконати Ердогана", - пише це іспанське видання.

"На прес-конференції турецький прем'єр нагадав про "стару дружбу" між Туреччиною та Іраном і заявив про необхідність пошуку "дипломатичних способів" розв'язання іранської ядерної проблеми", - повідомляє газета. Туреччина останнім часом зміцнила свої відносини з Іраном і виступає проти жорсткіших санкцій, якими погрожують Ірану уряду західних країн.

Лідери двох країн також висловили незгоду щодо Кіпру. Німецький канцлер закликала до швидкого вирішення питання про відмову Туреччини визнати уряд розділеного острова.
Категорія:Новини світ| Перегляд:783| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.