З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Медичні відходи закопують на кладовищі

Медичні відходи закопують на кладовищі

фото Медичні відходи закопують на кладовищі
Роздільне сортування запровадити легко і водночас складно. Для цього необхідно відокремити шприци, термометри, набори для діагностичних аналізів та лікарські препарати, термін придатності яких вичерпався. Такий метод утилізації пропонує начальник Державної екологічної інспекції Ігор Яківчук. Він каже, усі ці предмети слід утилізовувати, а не викидати до одного сміттєвого баку, як це робилось раніше. Адже медичні відходи вважаються "потенційно інфікованими".

На території області є кілька підприємств, котрі мають дозвіл на утилізацію таких відходів. Але чи співпрацюють з ними головні лікарі допоки не відомо. Бо випадки, коли відходи, попри заборону, закопували на кладовищі є, додає Ігор Яківчук.

Є кілька методів утилізації та обробки медичних відходів. Зокрема, спалювання в спеціальних печах чи хімічна дезінфекція. Або ж - захоронення в окремо виділених місцях. Прикарпатські депутати пропонують купити крематорій. В області діє екологічний фонд, котрий мав би опікуватися відповідною проблемою. Головний еколог переконаний, шукати фінансові можливості, аби убезпечити прикарпатців від загрози, потрібно негайно.
Категорія:Цікаво| Перегляд:599| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): лікарські препарати, відходи
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.