З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Майдан імені Степана Бандери тепер є в Тернополі

Майдан імені Степана Бандери тепер є в Тернополі

фото Майдан імені Степана Бандери тепер є в Тернополі
У Тернополі майдан навпроти обласної державної адміністрації назвали іменем провідника ОУН Степана Бандери. Відповідне рішення у четвер прийняли депутати міської ради, повідомляє УНІАН.

Ініціював нову назву для майдану міський голова Тернополя Сергій Надал одразу після того, як суд виніс рішення про скасування указу президента України про присвоєння Бандері почесного звання Героя України.

Згідно з ухваленим учора рішенням, майдан являє собою вхідну частину парку ім. Шевченка разом з пам’ятником Бандері. Невдовзі буде проведено благоустрій цієї території.

За створення нового майдану проголосували 56 депутатів. Попередньо цю пропозицію обговорили і підтримали на засіданні комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Нагадаємо, що пам’ятник Бандері у Тернополі відкрили 26 грудня 2008 року навпроти облдержадміністрації при вході до парку ім. Шевченка з нагоди 100-річчя від дня народження провідника ОУН, яке припадало на 1 січня 2009 року.

Відзначимо також, що ще раніше у селі Грабівка Калуського району Івано-Франківської області також відкрили пам'ятник лідерові Організації українських націоналістів Бандері. Пам'ятник провідникові ОУН встановили в 2009 році й у Львові. Встановити пам'ятник Бандері хочуть і на Черкащині в райцентрі Тальному.

Крім того, Тернопільська, Луцька, Івано-Франківська, Львівська, Червоноградська (Львівщина), Хустська (Закарпаття) міськради раніше присвоїли Бандері звання почесного громадянина міста. Також Бандера є почесним громадянином низки інших міст переважно Західної України.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:769| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Степан Бандера, Тернополь, імені, Майдан, Степана Бандери
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.