З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » М'ясо діє на чоловіків заспокійливо та асоціюється з родиною

М'ясо діє на чоловіків заспокійливо та асоціюється з родиною

фото М'ясо діє на чоловіків заспокійливо та асоціюється з родиною
Вигляд апетитного шматка м'яса діє заспокійливо на чоловіків, повідомили канадські дослідники з університету Макгилла. Вони також доказали, що вигляд м'яса робить людей менш агресивними.

У експерименті з використанням звичайних способів провокації агресії взяли участь 82 чоловіка-добровольця. Учені розділили їх на дві групи, в одній з яких учасники розглядали зображення м'яса, а в другій - нейтральні сюжети. Під час експерименту всім учасникам показували фотографії, частина з яких зображала м'яса або м'ясні страви. Фотографії потрібно було групувати по певних ознаках. Всіх випробовуваних розділили на команди, які складалися з двох чоловік, у складі яких вони і повинні були виконувати завдання. В той же час, якщо один з членів команди робив помилку в групуванні фотографій, колега повинен був його покарати.

Фахівці припускали, що зображення м'яса найчастіше збуджуватимуть агресію і сприятимуть вибору жорстокішого покарання. Але, на їх здивування, виявилось, що подібні фотографії, навпаки, впливали на чоловіків заспокійливо.

Психологи вважають, що причина є те, що у чоловіків м'ясо викликає асоціацію з домом та родиною. У предків людини також було прийнято спільне поглинання їжі, що теж супроводжувалося відчуттям безпеки і спокою. Експерти вважають, що така реакція має зв'язок з первісними інстинктами наших предків.

А ось побачивши об'єкти, які асоціюються в нашій свідомості з насильством, люди починали поводитися агресивніше.

Наразі психологи збираються повторити експеримент знову, цього разу використовуючи зображення полювання. Вчені, які вивчають еволюцію, вірять, що вивчення природних інстинктів допомагає краще розуміти тенденції в суспільстві і поведінку окремих людей. Дослідження важливе ще і тому, що під час нього психологи шукають способи зменшити агресивну поведінку сучасників. Адже одне з головних завдань у наш час - навчитися розслаблятися і не дати розвиватися зайвому стресу, який призводить до інфаркту, обжерства, передчасного старіння і погіршує репродуктивні здібності.

У той же час, британські і новозеландські вчені з'ясували, що люди, які не їдять м'яса, менше схильні до небезпеки захворіти раком. Проте це відноситься не до всіх форм цього захворювання. Згідно з опублікованими даними, якщо в середньому 33 людини зі 100 захворюють на рак на тому або іншому етапі життя, то для тих, хто не їсть м'ясо, цей показник складає 29 людей із сотні.

А під час нещодавніх досліджень американські вчені отримали дані про те, що надмірне споживання червоного м'яса: яловичини, свининита баранини - збільшує ризик смерті протягом 10-річного періоду.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:625| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.