З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Львівські бабаки напророкували ранню весну

Львівські бабаки напророкували ранню весну

фото Львівські бабаки напророкували ранню весну
15 лютого у Львівському еколого-натуралістичному центрі провели "День бабака". Тут мешкають дві особини - 4-річний Михась і 2-річна Маруся, передає Gazeta.ua.

"Американці святкують День бабака 2 лютого, у нас же свято Стрітення випадає на 13 днів пізніше. Якщо цей день сонячний, то бабак бачить свою тінь і ховається назад у нору. вважається, тоді весна буде пізньою. Якщо ж на вулиці похмуро, бабак не бачить тіні, отже весна настане рано", - пояснив директор центру Ігор Антахович.

У Львові цього дня попри мороз було сонячно.

"Бабак побачив свою тінь, отже, за американською прикметою, зима затягнеться, - продовжив Антахович. - Але за поведінкою Михася і Марусі, як вони активно рухаються і свистять, можемо говорити, що весна буде рання. Тобто настане звично — десь в середині березня".

"День бабака" проводять утретє. Працівники центру запевняють, що попередні два прогнози бабака Мишка збулися. Минулого року йому придбали подругу Марусю. Навесні чекають на поповнення.

Минулого року львівські бабаки Мишка і Маруся передбачили ранню весну. А бабак Тимко, що живе в Харківській області, 2 лютого 2010 року "не побачив" свою тінь і тим самим теж "передбачив" ранню і теплу весну.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:705| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): пророкували, весна, львів, бабаки
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.