З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Луценка заарештували незаконно – вищий спецсуд

Луценка заарештували незаконно – вищий спецсуд

фото Луценка заарештували незаконно – вищий спецсуд
Вищий спеціалізований суд України оголосив, що необхідно виконати рішення Європейського суд з прав людини відносно Юрія Луценка – зокрема щодо обрання йому запобіжного заходу. "Водночас, як видно з наявних матеріалів, у справі щодо Луценка Ю.В. факти порушень його процесуальних прав під час затримання, зміни, обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту вже встановлені Європейським судом.

 Рішення цього Суду є обов'язковими до застосування національними судами, як джерела права", - сказано в ухвалі, яку цитує "Українська правда". "Отже, суд касаційної інстанції при розгляді касаційних скарг засудженого Луценка та перевірці законності прийнятих по справі остаточних рішень (вироку та ухвали щодо цього вироку) безперечно має можливість взяти до уваги практику Європейського суду, його висновки у цій конкретній справі та в інших", - вважають судді Вищого спецсуду.

Водночас суд вирішив, що "вимоги заявника про окреме оскарження судових рішень щодо запобіжного заходу та їх скасування поза межами касаційного провадження, в якому переглядаються остаточні рішення по суті справи, не узгоджуються з положеннями КПК 1960 року".

Представник інтересів Юрія Луценка у Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко вважає, що це "рішення має один вагомий позитив": "Рішення ЄСПЛ дає Вищому спеціалізованому суду достатні підстави скасувати вирок щодо Луценка та повернути справу для нового розгляду, звільнивши Луценка з-під варти.
 Це єдино можливе законне рішення касаційної інстанції.

Воно стане маркером – чи ж таки прагне Україна євроінтеграції, чи лише вдає", - наголосила адвокат.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:799| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): політика, суд, Луценко, європейський суд
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.