З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Литвина використовує сайт ВР для виборчих цілей

Литвина використовує сайт ВР для виборчих цілей

фото Литвина використовує сайт ВР для виборчих цілей
 Народні депутати України вимагають на найближчому засіданні Погоджувальної ради і Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України розглянути питання про неприпустимість використання адміністративного ресурсу та службового становища головою Верховної Ради України Володимиром Литвином і дати публічну оцінку цьому факту, пише УНІАН.

Про це йдеться у зверненні до керівництва парламенту народних депутатів України Ірини Геращенко, Ольги Герасим'юк, Олександра Третьякова, Кирила Куликова та Віталія Чепиноги. Зокрема, депутати вважають за необхідне ухвалити рішення про впорядкування офіційного сайту парламенту, приведення його у відповідність до його основного призначення – інформування громадян про роботу Верховної Ради.

Депутати наголошують, що Верховна Рада нещодавно виділила значні кошти на оновлення офіційного сайту парламенту. Однак, констатують вони, "сьогодні офіційний сайт більше схожий не на інформаційну сторінку про діяльність Верховної Ради України, а на персональну сторінку голови ВР Литвина".
 Зокрема, йдеться у зверненні, на стартовій сторінці сайту щодня з’являється до 10 фотографій Голови Верховної Ради, стільки ж повідомлень про його діяльність та інформація про нього. У деякі дні Литвин взагалі є єдиним героєм офіційної сторінки парламенту, інші новини про діяльність депутатів, в тому числі законотворчу – просто відсутні.

"Навіть важлива для громадян інформація про зареєстровані нові законопроекти чи роботу парламентських комітетів, як правило, йде після новин про поїздки та інтерв'ю Литвина", – констатують автори звернення і наголошують, що "сайт Верховної Ради утримується і фінансується за кошти платників податків, а не на партійні внески членів Народної партії чи особисті кошти спікера".

На переконання депутатів, сайт ВР повинен, в першу чергу, інформувати про роботу всього парламенту, всіх комітетів і комісій Верховної Ради, всіх 450 депутатів, а не висвітлювати виключно діяльність голови. Народні депутати вважають "некоректним" наповнення офіційного сайту парламенту в період виборчої кампанії новинами, які не мають "жодного відношення до депутатської діяльності пана Литвина, а висвітлюють виключно його роботу як кандидата в депутати по мажоритарному округу".

При цьому, зазначають вони, інші депутати, які нині балотуються за мажоритарним округом, не мають подібних "новин" про свою роботу в окрузі на офіційному сайті Верховної Ради. Автори звернення вимагають від Литвина "припинити використовувати парламентські ЗМІ як особисті медіа, відмовитися від практики застосування адмінресурсу щодо використання сайту Ради". На переконання групи народних депутатів, "це відповідатиме світовій практиці і буде чесно по відношенню до виборців".

У Литвина вважають, що "гегемонія" спікера на сайті ВРУ - усталена світова практика

А прес-служба Аппарату Верховної Ради зауважує, що "інформаційні повідомлення на офіційних веб-сайтах парламентів зарубіжних країн про політичну та законодавчу діяльність їх очільників є усталеною світовою практикою". При цьому прес-служба заявляє, що "у жодному повідомленні прес-служби про діяльність голови Верховної Ради України не міститься ані агітаційних матеріалів, ані інформації про його роботу як кандидата в депутати по мажоритарному округу, про що свідчить навіть побіжний аналіз текстів відповідних новин".

"Вкрай упередженою та відверто перекрученою є і статистична інформація про кількість щоденних інформаційних та фотоматеріалів про діяльність голови Верховної Ради України", - заявили у прес-службі.

"Викликає подив заява авторів звернення про недосконалість структури веб-сайту щодо розміщення інформації про законопроекти, яка вміщується не після "новин про поїздки та інтерв’ю Литвина", а є окремим розділом сайту після розділу "Пленарні засідання". Автори звернення, три з яких були професійними журналістами, елементарно плутають жанри інформаційної роботи: новини та інформація про основну законотворчу діяльність парламенту", - наголосили у прес-службі Апарату ВР.

Також прес-служба інформує авторів звернення, "які, на жаль, не утруднили себе ознайомленням зі структурою та змістовним наповненням офіційного Веб-сайту, що під час десятої сесії (06.02.2012-13.07.2012) Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України оприлюднило 484 повідомлення про розгляд законопроектів у парламентських комітетах, а інформація про законопроекти розміщується на 373 сторінках відповідного розділу.

Крім того, за міжсесійний період (17.07.2012-23.08.2012) на веб-сайті опубліковано 17 повідомлень про підсумки роботи комітетів протягом десятої сесії і плани роботи на одинадцяту сесію". Окрім того, у прес-службі зазначили, що "протягом десятої сесії автори звернення подали 4 законопроекти, один проект постанови і одну поправку до законопроекту, причому троє з них не подавали ні поправок, ні законопроектів, про свідчить інформація, розміщена на офіційному Веб-сайті парламенту".

"Враховуючи необ’єктивність та упередженість звернення згаданих депутатів, опублікованого поза парламентськими інформаційними ресурсами, можна зробити єдиний висновок - воно є піар-ходом цих кандидатів у народні депутати", - йдеться у заяві прес-служби Апарату ВР.

Нагадаємо, лідер Народної партії Володимир Литвин йде на вибори, як кандидат у депутати в мажоритарному окрузі № 65 (місто Новоград-Волинський, Житомирська область). А його брата Петра Литвина підозрюють у нападі в місті Новоград-Волинському на активістів громадського руху "Відсіч".

Відзначимо, зовсім нещодавно Литвин пропонував уникнути політичної агітації не оголошувати довгих промов в ході відкриття 11-ї сесії українського парламенту VI скликання 4 вересня.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:788| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.