З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Литвин розкрив варіанти коаліційного розкладу

Литвин розкрив варіанти коаліційного розкладу

фото Литвин розкрив варіанти коаліційного розкладу
Спікер Володимир Литвин вважає, що основні переговори щодо створення нової коаліції пройдуть протягом найближчих двох днів. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Я не думаю, що переговори триватимуть 30 днів (термін, відведений Конституцією). Мені здається, що основна переговорна робота буде зроблена протягом наступних двох днів", - сказав голова Верховної Ради.

Литвин розповів, що обговорювалися два варіанти створення коаліції.

"Перший варіант: три фракції – Партія регіонів, Компартія і блок Литвина – плюс депутати з інших фракцій. Хоча є заперечення і сумніви щодо юридичної чистоти такого рішення", - сказав він.

"Другий варіант: більшість на базі двох фракцій – ПР і "Нашої України-Народної самооборони", які сумарно нараховують понад 226 депутатів. Звісно, до них можуть приєднатися й інші депутати чи фракції, зокрема блок Литвина, але кістяком коаліції будуть саме дві фракції", - додав спікер.

Литвин оцінив імовірність коаліції без НУ-НС чи за її участі як "60 на 40, тобто перший варіант більш імовірний".

На запитання, чи готовий він визнати законність формування коаліції в складі ПР, Компартії і блоку Литвина, Литвин сказав: "Якщо буде 226 підписів, я оголошу про наявність коаліції".

"Конституцію кожен читає по-своєму. Одні бачать положення про те, що коаліцію створюють фракції, інші – що мають бути підписи як мінімум 226 депутатів, які виявили бажання працювати в коаліції. Для мене головне – чи є 226 людей, які беруть на себе відповідальність за ухвалення рішень Верховною Радою", - зазначив він.

На запитання, якому варіанту надає перевагу президент Віктор Янукович, Литвин відповів: "Для нього головне – відновлення працездатності країни. Водночас чітко прозвучало, що президент не виключає виборів, якщо коаліція не буде створена".

Також спікер упевнений, що до моменту формування коаліції вже буде відома кандидатура прем'єра. "Ви ж розумієте, що виконавча влада є найпривабливішою для політиків, які ведуть переговори про створення більшості", - зазначив він.

При цьому спікер зазначив, що кандидатура Миколи Азарова на прем'єрство "є найбільш імовірною за будь-якої конфігурації".

"У Партії регіонів 172 голоси плюс 3 позафракційних, які фактично підтримують цю фракцію. Цього разу вони не упустять прем'єрство", - сказав він.

А НУ-НС, на думку Литвина, у ході переговорів "будуть пропонувати інші компенсації за моральну шкоду".

Одразу після відставки Кабінету Міністрів Юлії Тимошенко, за яку вчора проголосували 243 народних депутати , президент зібрав у себе лідерів фракцій і закликав їх в найкоротші терміни створити нову коаліцію і сформувати уряд.

Партія регіонів готова до трьох варіантів розвитку подій. Перший: створення коаліції на базі Блоку Литвина, Компартії та "позафракційних" депутатів, які вийдуть з НУ-НС і БЮТ. Другий: коаліція Партії регіонів з НУ-НС і Блоком Литвина. І, нарешті, третє: розпуск Верховної Ради у разі, якщо за 30 днів реалізація перших двох варіантів потерпить крах.

При цьом, за словами Литвина, президент Віктор Янукович "опосередковано" бере участь у створенні коаліції.

"Бере участь опосередковано", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи за Конституцією глава держави бере участь у коаліційному процесі.

"Він повинен "освятити" кандидатуру прем'єра, яка буде запропонована більшістю", - заявив Литвин.

"Але сьогодні (на зустрічі з лідерами фракцій) президент сказав, що у випадку створення працездатної коаліції кандидатура прем'єра його не буде цікавити. Якщо ж коаліція не буде сформована, відбудуться вибори", - наголосив спікер.

Литвин також розповів про зустріч лідерів фракцій, яка пройшла у середу в будівлі Верховної Ради після зустрічі з Януковичем.

"Коли закінчили зустріч у президента, я запропонував колегам переміститися в Раду. Сюди прийшли всі керівники фракцій, не було лише представників БЮТ", - повідомив він.

"Ми обмінялися думками, не більше того, і розійшлися, домовившись продовжити консультації", - сказав спікер.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:875| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.