З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Курс євро падає через побоювання дефолту Греції

Курс євро падає через побоювання дефолту Греції

фото Курс євро падає через побоювання дефолту Греції
Курс євро до долара знижується в четвер, 8 квітня, п'ятий день поспіль, що є найтривалішим періодом падіння з січня, через побоювання, пов'язані з можливим дефолтом Греції за своїми борговими зобов'язаннями. Ці побоювання призводять до послаблення попиту на активи в євро, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

У парі з єною євро подешевшав до мінімуму двох тижнів на очікуваннях, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) збереже процентні ставки поблизу рекордного мінімуму, щоб підтримати відновлення економіки.

Євро подешевшав на 0,2% - до мінімальних з 26 березня 1,3313 дол на 14.10 за Києвом в четвер.

Курс євро до єни знизився до цього часу до 123,70 ієни проти 124,57 за підсумками попередньої сесії.

Вартість долара в парі з японською валютою зменшилася з 93,36 єни до 92,92 єни.

Всі 62 аналітики, що взяли участь в регулярному опитуванні Bloomberg, чекають, що ЄЦБ збереже ставку на мінімальній з 1999 року позначці на тлі слабкої інфляції і невпевненого відновлення економіки.

Банк Англії в четвер залишив базову процентну ставку на колишньому рівні - 0,5% річних, що є мінімальним значенням з часу заснування британського ЦБ. Банк Англії також не став змінювати обсяг програми викупу активів, залишивши його на рівні 200 млрд фунтів стерлінгів. ЦБ залишає незмінним обсяг програми третій місяць поспіль.

Фунт стерлінгів в парі з доларом США зберіг курс на зниження після оголошення про рішення Банку Англії: до 14.10 британська нацвалюта подешевшала на 0,2%, до 1,5214 дол. Разом з тим стосовно євро фунт подорожчав майже на 0,2% - до 87,50 пенса.

Як повідомлялося, Греція в середині квітня (13 і 20 квітня) випустить казначейські векселі для покриття поточних витрат з держборгу, повідомило сьогодні грецьке Агентство з управління державним боргом (PDMA). 13 квітня будуть випущені 6-місячні і 12-місячні папери, а 20 квітня - папери з терміном обігом 3 місяці, розповів глава PDMA Петрос Крістодулу. Він не розкрив планованих обсягів випусків.

Напередодні Греція розмістила на ринку нові 7-річні держоблігації на суму 5 млрд євро. Ставка купона по облігаціях склала 5,9%. Новий випуск не зустрів такого ж упевненого попиту серед інвесторів, як попередній на початку березня, коли Греція продала 10-річні бонди на 5 млрд євро при обсягу заявок в 16 млрд дол.

Заявки на 7-річні папери становили лише 6 млрд євро. При цьому іноземні інвестори викупили 57% випуску, тоді як на попередньому аукціоні ця частка дорівнювала 77%.

До кінця травня уряд Греції повинен залучити на ринку близько 10 млрд євро, щоб рефінансувати облігації з погашенням в квітні і травні. Загалом за весь 2010 рік грецьке Агентство з управління державним боргом планує залучити 53 млрд євро.

Зазначимо, як страховки країни зони євро минулого тижня досягли угоди щодо потенційної фінансової підтримки Греції. Передбачається, що держави валютного союзу нададуть Афінам кредити на двосторонній основі разом з фінансовою допомогою від МВФ, якщо Греція не зможе перекредитуватися на борговому ринку.

Наразі Греція є очевидною "слабкою ланкою" в єврозоні, і її фіскальні проблеми викликають побоювання можливого дефолту країни і чинять сильний тиск на єдину європейську валюту.
Категорія:Економіка| Перегляд:1026| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.