З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » Кремль радий, що Україна перестає дискримінувати російськомовні телеканали, як це було за Ющенка

Кремль радий, що Україна перестає дискримінувати російськомовні телеканали, як це було за Ющенка

фото Кремль радий, що Україна перестає дискримінувати російськомовні телеканали, як це було за Ющенка
Україна скасовує дискримінаційні заходи щодо російськомовних телеканалів, які діяли в період перебування при владі колишнього президента цієї країни  Віктора Ющенка, заявив сьогодні міністр закордонних справ  Сергій Лавров, виступаючи в четвер у Раді Федерації в рамках "урядової години", передає  "Інтерфакс-Україна".

"У нас наразі немає проблем з Україною, оскільки ті дискримінаційні, політизовані, ідеологізовані й антиросійські рішення, які ухвалювалися за президента Ющенка, скасовуються", - зазначив глава російського зовнішньополітичного відомства, відповідаючи на запитання сенаторів, пов'язаних з мовленням російських телеканалів на території країн СНД.

"У тих випадках, де є проблеми з ефірним мовленням, ми домагаємося усунення дискримінаційних перешкод і виводимо наших партнерів на домовленості на взаємних засадах забезпечувати інформаційні потреби населення", - заявив глава МЗС РФ.

При цьому він пояснив, що при досягненні взаємних домовленостей враховується той факт, що на просторах колишнього СРСР проживають набагато більше російськомовних громадян, ніж етнічних груп з сусідніх держав на території Росії.

"Десь в обмін на мовлення на території всієї країни-сусіда Росії ми можемо забезпечити мовлення того чи іншого каналу на території компактного проживання тієї чи іншої етнічної групи в РФ", - сказав Лавров.

5 березня президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що в Росії незабаром буде здійснюватися мовлення одного або двох українських телеканалів.

Він уточнив, що "це буде пакетом, яким зможе скористатися найширше представництво української діаспори та всі, хто захоче отримувати інформацію в Росії українською мовою".

"Потрібно переходити до конкретних переговорів з відповідними мовниками", - підкреслив глава російської держави вже через кілька днів.

У листопаді набула чинності заборона української Національної ради з питань телерадіомовлення на трансляцію іноземних телеканалів, які не виконують вимог українського законодавства.

Припинення мовлення на території країни телеканалів "Росія", "Перший канал", РЕН-ТВ і "Центр" викликало реакцію в Москві. Тоді Лавров оголосив, що його країна відстоюватиме права російських каналів на мовлення на території України відповідно до загальноприйнятої практики.

Потім з цього приводу висловилася Національна асоціація телерадіомовників Росії. Президент Асоціації Едуард Сагалаєв назвав рішення Києва необдуманим і висловив надію на те, що "здоровий глузд візьме гору".

На думку відомого тележурналіста Ніколая Сванідзе, це рішення - "очевидна ознака низького стану розвитку громадянського суспільства".

Представники міністерства закордонних справ України (тоді ще під керівництвом Володимира Огризка), у свою чергу, заявили, що їхні російські колеги свідомо політизують припинення мовлення на Україні телеканалів, які не відповідають чинному у країні законодавству.

Тим часом трансляція російських каналів була припинена не на всій території країни, а лише в окремих регіонах.
Категорія:Культура| Перегляд:820| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.