З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Коли банкіри марять косами. Форум в Давосі

Коли банкіри марять косами. Форум в Давосі

фото Коли банкіри марять косами. Форум в Давосі
Тимошенко з екрана полонила серця західних фінансистів. Під час економічного форуму в Давосі, на Українському обіді у Віктора Пінчука була організована телеконференція з Україною, і кандидати в президенти по черзі представили свої досить схожі економічні програми. А на місці гостей олігарха розважали Сергій Тігіпко і Арсеній Яценюк – пише Ніна Єґлінскі в австрійській Die Presse.

Обоє кандидатів, які поборються 7 лютого за українське президентство, презентували у Давосі свої економічні плани. Програми кандидатів доволі подібні.

Українська передвиборча кампанія сягнула Давоса. На престижному швейцарському лижному курорті глава уряду Юлія Тимошенко та лідер опозиції Віктор Янукович намагалися переконати міжнародну бізнес-еліту в досконалості своїх економічних програм.

Особливий скепсис серед багатьох банкірів, які були запрошені в п’ятницю на обід до українського промислового магната Віктора Пінчука, зустрів проросійськи оцінюваний Янукович. «Як саме він збирається привабити інвесторів у свою країну?» – запитав Петер Тільс, керівник операцій Deutsche Bank у Східній Європі, і він був не один.

У Януковича була сильна противниця. На відміну від наче дерев’яного двометрового чоловіка, Юлії Тимошенко було легко спілкуватися з міжнародною публікою. «Яке її повне ім’я і скільки їй років?» – поцікавилися американські банкіри Ричард Браун та Пітер Ейзенберґер з явним інтересом, коли українська прем’єр-міністр розповідала про свою економічну програму за допомогою телемосту.

Зруйнувати монополію

Чорна дизайнерська сукня Тимошенко, прикрашена діамантовою брошкою, нагадала дрес-код Марґарет Тетчер. «Я хочу побудувати Європу в Україні. Проте це можливо лише за підтримки іноземних, західних інвесторів», – перейшла 49-річна політик у наступ і звернулася за активною співучастю до банків і великих компаній, що рік у рік зустрічаються в Давосі. Водночас у країні, де донині домінують підприємства-монополісти, час розвивати малий та середній бізнес.

«Моя країна досі не провела важливих реформ для малого бізнесу, бо в нас немає досвіду з європейськими структурами», – сказала Тимошенко, яка не дала себе збентежити навіть кільком перебоям у прямій трансляції. «Вона виглядає надзвичайно красномовною», – похвалив виступ прем’єрки бізнес-консультант Роланд Берґер і взявся далі смакувати українські страви.

Насправді програми обох кандидатів, які поборються 7 лютого за українське президентство, доволі подібні. Країна з початку економічної кризи балансує на межі дефолту. Ключові сектори, як-от енергетична та хімічна галузі, потребують негайної санації. Янукович чітко висловився на користь створення консорціуму між ЄС, Росією та Україною, який і модернізує газотранспортну систему країни. 80% споживаного в Європі [російського] газу постачається через застарілу українську трубопровідну мережу.

Націоналізувати банки

Янукович і Тимошенко залежні від голосів кандидатів, які посіли у першому турі третє та четверте місця. І заможний банкір Сергій Тігіпко, і молодий, 35-річний Арсеній Яценюк представили себе економічній еліті в Давосі особисто.

Тігіпко сказав Die Presse: «Відтепер я активно втручатимуся в політику. Ми втратили надто багато часу, насамперед із проведенням економічних реформ». Економічну систему, за його словами, слід іще більше дерегулювати. Разом з тим він хоче, щоб була продовжена націоналізація банків, яку розпочав уряд Тимошенко: «Тільки так ми отримаємо в найближчому часі стабільність, таку потрібну нашій економіці». Тігіпко заявив, що співпрацюватиме з тим кандидатом, «який запропонує більший прагматизм».

Тимошенко закликала Яценюка і Тігіпка об’єднатися з нею в одну команду, щоб запустити нагальні реформи. Посватаний таким чином Яценюк почав церемонитись і сказав, що радше почекає ще п’ять років і спокійно вибудує партію, яка по-справжньому практикуватиме демократію та свободу слова.

Через дві години, збагатившись досвідом «Українського обіду» з борщем, свинячою вирізкою та горілкою Ричард Браун та Пітер Ейзенберґер взялися розумувати, чому у всій Америці немає таких політиків-жінок, як Тимошенко. «Політичні дебати часто надзвичайно сухі, а от слухати її – це задоволення. І виглядає вона просто чудово», – розплився в компліментах Браун, працівник Merrill Lynch у Нью-Йорку.
Категорія:Економіка| Перегляд:982| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.