З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Китайська гречка вже надійшла в продаж в українські торгові мережі

Китайська гречка вже надійшла в продаж в українські торгові мережі

фото Китайська гречка вже надійшла в продаж в українські торгові мережі
Гречана крупа з Китаю, перша партія якої була імпортована до України наприкінці квітня, почала надходити в торгові мережі, повідомив генеральний директор компанії-імпортера ТОВ "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді. "Частина поставленої продукції (гречки) на сьогоднішній день знаходиться в роздрібній мережі", - сказав він сьогодні, 11 травня, на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в даний час крупа реалізується в мережах "Таврія-В", "Сільпо", "Віртус" і "АТБ". Крім того, керівник компанії зазначив, що ведуться переговори про продаж китайської гречки в мережі супермаркетів "Фуршет" і "Велика Кишеня".

Він упевнений, що ввезений в країну обсяг буде реалізований протягом 2-3 тижнів.

"Ніяких передумов для того, щоб дана продукція залишилася нереалізованою, немає", - підкреслив Бровді.

Він також зазначив, що укладений 21 лютого цього року з китайською стороною контракт передбачає імпорт до України 4 тис тонн гречки. Передбачається гарантоване ввезення в країну 2 тис тонн крупи, а обсяг, що залишився, імпортуватиметься у разі потреби. До України двома вантажами (25 квітня і 4 травня) вже надійшло 816 тонн. Наступні постачання заплановані на початок червня цього року.

Бровді підкреслив, що китайська гречка купується компанією "Хліб Інвестбуд" виключно за власні оборотні кошти у розмірі 4 млн дол і не буде використана для закладки ні в державний резерв, ні до державного інтервенційного фонду.

Керівник компанії також повідомив, що "Хлеб Інвестбуд" законтрактував китайську гречку на умовах FOB за ціною 1630 дол/тонна, а з урахуванням доставки і всіх необхідних платежів її передпродажна вартість становить 2097 дол/тонна, або близько 16,7 грн/кг. Він уточнив, що з урахуванням встановленої законодавством допустимої торгової надбавки для об'єктів державного цінового регулювання, роздрібна ціна на китайську гречку не повинна перевищувати 17,99 грн/кг. За словами Бровді, для того, щоб забезпечити таку роздрібну ціну, "Хліб Інвестбуд" відпускає китайську гречку, що імпортується, по 16,06 грн/кг.

"Втрати "Хліб Інвестбуду" на реалізації гречки з Китаю становлять 97 дол на тонні", - запевнив він.

Як повідомлялося, 4 травня у Одеський порт зайшло судно "Саманта", що доставило з Китаю другу партію гречки - близько 500 т. 27 квітня до України прибула перша партія китайської гречки в обсязі 500 тонн, про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

Нагадаємо, Україна і Китай підписали контракт про постачання гречки в Україну. У відповідності до цієї угоди, першу партію законтрактованої гречки було відправлено з Китаю 11 березня 2011 року судном MSC BERYL. Раніше заявлялося, що орієнтовний термін надходження вантажу в Україну - 5 квітня 2011 року.

Зауважмо, через дефіцит гречки в Україні зросли ціни на неї на 300%. Нещодавно прем'єр-міністр України Микола Азаров видав розпорядження сіяти гречку на території Луганської області, де через клімат вона не росте.
Категорія:Економіка| Перегляд:767| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): продаж, надійшла в продаж, гречка, Китайська гречка, українські торгові мережі
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.