З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Кількість підприємців неухильно зростає запевняють податківці

Кількість підприємців неухильно зростає запевняють податківці

фото Кількість підприємців неухильно зростає запевняють податківці
У зв’язку з набуттям чинності Податковим кодексом, немає жодної загрози малому та середньому бізнесу, а кількість фізичних осіб - підприємців у країні збільшується. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Державної податкової служби Олександр Клименко. "Я хочу запевнити, що немає ніякої загрози малому та середньому бізнесу сьогодні", - підкреслив він.

"В Україні не зменшується, а збільшується кількість фізичних осіб - підприємців. Якщо на початок року було 2 млн 424 тис людей, то сьогодні це 2 млн 448 тис, тобто приріст відбувся на майже 24 тисячі", - заявив Клименко.

Він також зазначив, що завдяки системі автоматичного відшкодування ПДВ сьогодні 82 підприємства по всій території України отримали більш ніж 1 млрд 200 млн гривень. На думку Клименка, це є яскравим прикладом роботи Податкового кодексу.

Він повідомив також, що податкова зменшила кількість перевірок фізичних та юридичних осіб підприємців на 54% порівняно з минулим роком.

Крім того, за словами Клименка, новий урядовий законопроект щодо спрощеної системи оподаткування враховує усі конструктивні думки підприємців та спрямований на розвиток малого та середнього бізнесу.

"У цьому законопроекті були враховані усі конструктивні думки громадських об’єднань, підприємців, які останнім часом були дуже актуальними, як для цих громадян. Цей законопроект спрямований на розвиток малого та середнього бізнесу, на те, щоби їм дати максимальну можливість розвиватися, на зменшення фіскального тиску", - заявив Клименко.

Заступник голови ДПС зазначив, що урядовий законопроект розділяє підприємців на три категорії в залежності від рівня доходів, і визначає для них різні податки.

Раніше повідомлялося, що уряд подав у Верховну Раду законопроект про реформу спрощеної системи оподаткування, що враховує майже всі побажання підприємців. Вже з 1 липня бізнесу, який платить єдиний податок, буде дозволено реєструватися платником ПДВ, а великим підприємствам - зараховувати на валові витрати ті, що пішли на придбання у "єдинщиків" товарів, робіт і послуг.

Уперше в опозиції практично немає зауважень до урядового законопроекту. За словами заступника голови комітету промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенії Ляпіної ("Наша Україна - Народна самооборона"), опозиціонери навіть готові його підтримати.

"Пам'ятаючи, чим це може закінчитися, документ краще не допрацьовувати в комітеті, а приймати як є. А то я побоююся сценарію, коли такий "хороший" Кабмін подав у Раду законопроект, а депутати його переробили", - каже Ляпіна.

Підприємці називають поданий законопроект перемогою, хоча до нього можуть виникнути питання - наприклад, з приводу переліку видів діяльності, за яких можна платити єдиний податок. За словами заступника голови Всеукраїнського об'єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця" Віталія Андреєва, бізнес хотів би більшого: стимулювання розвитку підприємництва, запровадження податкових канікул на певний термін і зниження ставки ЄСВ.

Як відомо, 1 квітня набув чинності в повному обсязі новий Податковий кодекс. Головними змінами стали зменшення податку на прибуток для великих підприємств, запровадження податкових канікул для новостворених компаній, і поява цілої низки проблем у "спрощенців".
Категорія:Економіка| Перегляд:672| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): податківці, податки, зростає, підприємці
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.