З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Кількість нелегального програмного забезпечення в Україні зросла до 85% за підсумками 2009 року

Кількість нелегального програмного забезпечення в Україні зросла до 85% за підсумками 2009 року

фото Кількість нелегального програмного забезпечення в Україні зросла до 85% за підсумками 2009 року
Кількість нелегального програмного забезпечення (ПЗ), встановленого на персональних комп'ютерах (ПК) в Україні, в 2009 році зросла на 1%, порівняно з 2008 роком, і становила 85%. Про це повідомили в Асоціації виробників програмного забезпечення (Business Software Alliance, BSA), передає УНІАН. За результатами сьомого щорічного міжнародного дослідження рівня комп'ютерного піратства, проведеного BSA у партнерстві з компанією IDC, втрати галузі від комп'ютерного піратства в Україні в 2009 році становили 272 млн дол.

При цьому, незважаючи на глобальну економічну кризу, на багатьох ринках відзначено зниження рівня піратства (54 країни), тоді як збільшення – всього у 19 із більш як 100 охоплених дослідженням країн світу.

Проте глобальний рівень піратства піднявся з 41% до 43%, переважно в результаті активного зростання ринків з високим показником піратства, таких як Китай, Індія, Бразилія. США, Японія і Люксембург залишаються країнами з найнижчим рівнем піратства серед досліджених країн – 20%, 21% і 22% відповідно. Найвищий рівень піратства спостерігається в Грузії, Зімбабве і Молдові (у всіх вище 90%).

Згідно з даними IDC, на кожні 100 дол офіційного програмного забезпечення, проданого в 2009 році, припадає 75 дол нелегальних продажів.

За словами юридичного представника BSA в Україні Владислава Шаповала, у першому кварталі 2010 року на адреси різних підприємств було відправлено 29 попереджувальних листів з інформацією про наслідки використання неліцензійного програмного забезпечення. Також представник BSA звернувся до правоохоронних органів України із запитами про проведення перевірок 26 підприємств на предмет законності використання програмних продуктів компаній – членів BSA.

Станом на березень 2010 року на розгляді судів України перебуває 13 кримінальних справ стосовно користувачів неліцензійного програмного забезпечення.

Асоціація виробників програмного забезпечення Business Software Alliance (BSA) – провідна організація, що виступає на підтримку безпечного і легального використання програмного забезпечення в цифровому світі. Свою діяльність в Україні BSA почала в 2008 році.

Асоціація діє на користь своїх учасників – міжнародних виробників програмного забезпечення і партнерів – виробників комп'ютерної техніки. BSA співпрацює з урядами різних країн. Програми та ініціативи асоціації спрямовані на розвиток інноваційних технологій.

BSA сприяє розробці законодавчих інструментів, які забезпечують захист авторського права та інформаційну безпеку у всіх сферах бізнесу. Учасниками асоціації є такі компанії, як Adobe Systems Inc., Apple, Bentley Systems, CNC, Corel, Microsoft, Monotype, Quark, Siemens PLM Software, SolidWorks, Symantec, Altium, Centennial Software, Enteo Software, Famatech, O&O Software, Staff & Line і Tekla.

International Data Corporation (IDC) – провідний глобальний постачальник досліджень ринку, консультативних служб і достовірної інформації про стан ринку інформаційних технологій, телекомунікацій і побутової техніки.

Слід зазначити, що Оболонський районний суд Києва в березні 2010 року засудив торговця контрафактними дисками з київського ринку "Петрівка" до 3,5 року тюремного терміну, повідомила Асоціація виробників програмного забезпечення Business Software Alliance (BSA). Згідно з прес-релізом асоціації, це перший в Україні випадок винесення у справі про "піратство" вироку з реальним терміном ув'язнення.
Категорія:Цікаво| Перегляд:807| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.