З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Килим-літак створили Американські науковці.ВІДЕО

Килим-літак створили Американські науковці.ВІДЕО

фото Килим-літак створили Американські науковці.ВІДЕО
Науковці з Прінстонського університету (США) показали ходову модель килима-літака.

Новітній килим-літак має вигляд пластикового листа завдовжки близько 10 см, що запускається в рух спеціальними повітряними пакетами, прикріпленими до нижнього боку його поверхні.

Крім того, у килима-літака є пропелер, за допомогою якого він рухається паралельно поверхні землі і може розвивати швидкість до 1 см в секунду (3,6 м/год). У майбутньому швидкість винаходу може бути збільшена до метра на секунду (3,6 км/год).

За словами дослідників, у майбутньому килим-літак зможе стати невід'ємною частиною повсякденного життя людей, передає NEWSru.com.

Лист має бути близько до поверхні, тоді повітря потрапляє у своєрідну пастку між листом і землею, що створює тягу завдяки повітряним хвилям, які рухаються в одному напрямку.

Група, керована аспірантом Прінстона Ноа Джафферісом, працювала над цим проектом близько п'яти років. За їхніми словами, буде потрібно ще приблизно стільки ж часу, щоб почати проводити перші експерименти з підняття в повітря людини.

Перевага цього виду руху, стверджує Джафферіс, полягає у відсутності рухомих компонентів, таких як зубчасті передачі, де поверхні труться одна об одну. Цим лист відрізняється від літаків, вертольотів і суден на повітряній подушці.

Щоправда, аби підняти людину, "розмах крил" подібного літального апарата, тобто протяжність матеріалу, з якого він зроблений, за нинішнього рівня розвитку технологій має становити близько 50 метрів.

Молодий науковець каже, що ідея створення летючого шматка пластику спала його на думку під час читання математичної роботи відразу після вступу до аспірантури в Прінстоні. Заради "килима-літака" він відмовився від участі в перспективному проекті друку електронних схем за допомогою наночорнила.

Тепер Джафферіс обіцяє побудувати наступний прототип, що працює на сонячній енергії і зможе вільно літати на великі відстані.

Ідеальним варіантом, за словами Джафферіса, було б використовувати його в якомусь задимленому, забрудненому середовищі, де рухомі частини звичайних літальних апаратів швидко забруднилися б і перестали працювати.

А ось торік науковці вперше створили матеріал, що робить об'єкти невидимими в трьох вимірах у діапазоні світлових хвиль, близькому до видимого, повідомляється в статті дослідників.




Категорія:Новини світ| Перегляд:1029| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): американці, літаючий килим, Прінстонський університет, сша, відео, науковці, килим-літак
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.