З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Канада виділить Україні 30 мільйонів доларів на чорнобильський саркофаг

Канада виділить Україні 30 мільйонів доларів на чорнобильський саркофаг

фото Канада виділить Україні 30 мільйонів доларів на чорнобильський саркофаг
Канада надасть додатково 30 мільйонів доларів протягом чотирьох років на підтримання безпеки на атомній електростанції (АЕС) в Чорнобилі. Про це заявив у четвер, 26 травня, на саміті "вісімки" прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер, передає ИТАР-ТАСС.

"Уряд Канади сповнений рішучості надавати допомогу народу Україні в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, - зазначив він в заяві. - Особливо доречно про це говорити в рік 25- роковин цієї трагедії. Спільно з представниками міжнародного співтовариства потрібно закрити цей гіркий розділ в історії раз і назавжди".

Канада перерахує свій новий внесок у Європейський банк реконструкції та розвитку, який курирує два міжнародних фонди, призначених для фінансування робіт на Чорнобильській АЕС. З урахуванням нових зобов'язань, загальний розмір фінансових зобов'язань Канади, призначених на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС, досяг 105 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, на новий саркофаг для ЧАЕС зібрали 550 мільйонів євро з необхідних 740 мільйонів.

Крім того, Україна виступає за зміцнення міжнародного режиму ядерного нерозповсюдження, раніше заявляв президент країни Віктор Янукович.

"Окрім зусиль, спрямованих на відповідальний контроль за роботою АЕС, в основі політики України у сфері ядерної безпеки також лежить принципова позиція нашої держави про необхідність зміцнення міжнародного режиму ядерного нерозповсюдження", - написав Янукович у статті "Один Світ. Одна безпека".
Категорія:Економіка| Перегляд:683| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Україна, Чорнобиль, 30 мільйонів, чорнобильський саркофаг, Канада
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.