З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Японія не допомагатиме Ірану збагачувати уран

Японія не допомагатиме Ірану збагачувати уран

фото Японія не допомагатиме Ірану збагачувати уран
МЗС Японії категорично спростував сьогодні повідомлення про те, що Токіо нібито запропонував переробляти і збагачувати іранський уран на своїй території, повідомляє ИТАР-ТАСС. "Це абсолютно не відповідає дійсності", - заявив офіційний представник міністерства.

За його словами, питання про збагачення урану не зачіпалося на тій, що відбулася в середу в Токіо зустрічі голови МЗС Японії Кацуя Окади і голови іранського парламенту Алі Ларіджані.

У середу в засобах масової інформації з'явилися повідомлення про те, що Токіо на тлі кризи навколо ядерної програми Тегерана запропонував йому збагачувати і переробляти уран на японських об'єктах. Така ініціатива нібито була висунута в грудні минулого року в ході візиту до Японії секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Саїда Джалілі. Проте Тегеран, як стверджувалося, не дав відповіді на пропозицію Токіо.

У жовтні Міжнародне агентство з атомної енергії офіційно запропонувало Ірану збагачувати уран в Росії і потім виготовляти з нього паливні складки у Франції. Їх передбачалося використовувати на експериментальному реакторі, розташованому в Тегерані, який, як стверджується, працює виключно в мирних цілях, - для отримання ізотопів, які вживаються у медицині. Така пропозиція покликана була зняти підозри з приводу військового характеру іранської ядерної програми.

Проте Тегеран фактично відкинув цю ініціативу. Він також повідомив нещодавно, що зумів довести рівень збагачення урану до 20 %, тобто навчився отримувати високозбагачений уран. Після цього, вважають фахівці, отримання сировини для виготовлення ядерної зброї залишається лише питанням часу.
Категорія:Новини світ| Перегляд:1424| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.